Vineri, Decembrie 21, 2012, 01:43 AM 

Distrugatorii de mituri: amor interzis
     media: 0.00 din 0 voturi

Continuam seria marilor iubiri din corporatie cu alti doi protagonisti care isi ascundeau relatia crezand ca nimeni nu va afla. De data asta, pe cei doi nu-i ameninta concedierea pentru incalcarea independentei ci dezmostenirea. Asta in cel mai bun caz.

El

Cand eram la liceu, o colega a primit cadou de la unchi o excursie la Viena pentru ca a luat premiul I. In facultate, parintii altei colege i-au daruit un Matiz, ca doar a luat licenta.
In corporatia de pe insula, era randul indianului Ganesha sa fie premiat pentru succesul in Afacerea Promovarea. Parintii stransesera bani ani intregi, iar acum puteau in sfarsit sa-i cumpere... o nevasta. Pana atunci insa, Ganesha trebuia sa-si pastreze puritatea in spiritul adanc al religiei (h)induse.

Ea

Ceva mai putin noroc de parinti bogati a avut Mimoza. Ca si in cazul perechii din insemnarea trecuta, viata in Manilla era grea iar parintii ii puteau oferi doar povete. Cum ar fi urmatoarele. Atentie! NEAPARAT in ordinea urmatoare:
1 sa mearga regulat la biserica unde sa intalneasca neregulat un tanar chipes crescut in spiritul traditionist catolic.
2 sa iasa cu el la seratele organizate de biserica.
3 sa il prezinte parintilor, moment in care el o va cere de nevasta.
4 sa se casatoreasca.
5 sa se mute impreuna.
6 de-abia apoi sa faca dragoste, evident in scopul procrearii, nicidecum al placerii.

Inceputul

Mimoza a inceput insa direct cu punctul 6. Nu in scopul procrearii, ci al placerii. Nu cu un tanar catolic, ci cu indianul Ganesha, el insusi comitand un pacat capital conform religiei lui. N-avea de gand sa se marite si nici macar sa iasa cu el in oras. Cat despre parinti, nici nu putea fi vorba sa le strecoare o aluzie. Cu hindusi sau musulmani nici macar nu avea voie sa vorbeasca!
Au trecut cateva saptamani, timp in care cei doi amorezi au continuat sa se vada pe ascuns. Au fost vazuti si in oras de cateva ore, Mimoza avand grija sa mentioneze ca Ganesha doar o ajuta la cumparaturi. Gura targului incepea sa vorbeasca dar ce le pasa celor doi indragostiti? Dragostea invingea totul. Sau asa le placea lor sa creada.

Numai ca la un moment dat, au intrat in statistica devenind un caz din cele 2,000 de despartiri de pe insula (din luna respectiva). Caz in care ar trebui sa termin si eu insemnarea pentru ca na…asta ar fi sfarsitul cuplui. Dar stai....

Intriga

Intr-o seara de mai, Ganesha a batut la usa fostei iubite. Era plin de lacrimi si i-a spus ca e singura cu care poate vorbi despre asta. Ce se intamplase? Parintii indianului reusisera in sfarsit tranzactia iar Ganesha urma ca in decembrie sa calatoreasca spre New Delhi pentru propria-I nunta.

Tanarul era disperat. Aleasa (a parintilor, nu a lui!) era o fosta prietena din copilarie, nu era nici de departe Ileana Cosanzeana si nu-si imagina nicio clipa ca trebuie sa faca sex cu ea. Dar marea drama era ca tocmai realizase ca o iubeste pe Mimoza si ca nu vrea sa-I spuna adio definitiv. Pe de alta parte, nu concepea nici sa-I faca rusine pe proprii parinti si sa refuze casatoria. Se numeste dilema, e buna de dat exemplu la logica in clasa a-IX-a.

Mimoza a complicat lucrurile si in loc sa-l dea afara, s-a cuplat din nou cu el. In conditiile in care stia ca peste cel mult 6 luni va trebui sa se desparta iar . De data asta definitiv. Dar na, amorul interzis trebuie sa invinga, altminteri n-ar mai fi mitul asta promovat in toate telenovelele la care Mimoza se uita cu religiozitate, de la cele coreene pana la Sarmana Maria.

Desfasurarea actiunii

Spre deosebire de teoria pe care mi-a bagat-o diriga pe gat la limba romana, desfasurarea actiunii nu este partea cea mai intinsa. Doar e blogul meu. Dimpotriva, e cea mai scurta. Cei doi s-au despartit din nou in noiembrie iar indianul a plecat la New Delhi sa se insoare. Mimoza a plecat si ea cu ochii in lacrimi la Manilla pentru a-si petrece vacanta de Craciun.

Punctul culminant

Vacanta s-a terminat iar cei doi au revenit pe insula in luna ianuarie. Indianul alaturi de nevasta lui cea scumpa (la propriu, nu la figurat) iar Mimoza singura si deprimata. Cei doi s-au reintalnit la serviciu. Moment in care el i-a declarat ca dupa 12 luni ar putea anula casatoria pentru a fi alaturi de Mimoza. Pentru ca … nu-I asa? Dragostea invinge, in pofida vicisitudinilor care o interzic. Mitul nu e mit degeaba.

Deznodamantul

Mimoza a refuzat propunerea indianului si a privit cu mare interes secondarea unui tanar European in biroul nostru. Pe deasupra era si catolic si a invitat-o in oras. Incet, incet tanarul i-a devenit prieten si l-a prezentat parintilor in casa parinteasca din Manilla. Europeanul a cerut-o in casatorie si dupa un an, filipineza a ramas grea.

Cat despre indian, as vrea sa spun acelasi lucru si anume ca a trait fericiti pana la adanci batraneti alaturi de sotia lui in armonia religiei hinduse. Din pacate, nu stiu ce s-a intamplat cu el. Permisul de munca i-a expirat conform Immigration Act 1971 asa ca cei doi miri au plecat catinel spre New Delhi de unde nu mai stie nimeni absolut nimic despre ei.


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.216
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare