Miercuri, Iunie 27, 2012, 04:17 PM 

Good question!
     media: 0.00 din 0 voturi

"Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare, cel putin nu pe loc dar o sa ma interesez la birou si o sa va trimit raspunsul pe email". Cam acesta era raspunsul clasic pe care l-am invatat la trainiguri si pe care l-am aplicat de altfel cu succes. Se pare totusi ca in ziua de azi nu se mai poarta sa spui ca nu stii. Trebuie sa tragi aer in piept si sa spui cu mare incredere:

Hmmmm... Good question!

De la vladica la opinca, stratagema e aplicata cu succes. Mai greu sa fii ala care a pus intrebarea. Pentru ca oricat de good ar cataloga-o interlocutorul tau, stii ca n-o sa primesti raspuns prea curand.

De pilda,il intrebi pe un junior pe instant messenger: "Stii analiza aia facuta anul trecut? Pe unde-o fi?" Ce crezi ca-mi scrie? "Good question!" L-am potolit repede cu un mesaj urmat de clasicul semn de exclamare: All my questions are good! Metoda buna, pentru ca in 2 minute am primit mailul cu fisierul dorit, fisier care trebuia sa fie totusi arhivat de anul trecut.

Sau il intrebi pe client ceva. Orice. E „bine” pregatit asa ca o sa auzi de multe ori „Good question!” Iar de raspuns, nu poti sa apelezi decat la vechea stratagema. Bine ma, clientule. Lasa ca iti repet toate intrebarile astea pe email si cand afli raspunsurile, mi le dai tot pe email

Cea mai naspa faza este bineinteles cand cel care iti raspunde este seful tau. Sau un sef in general. Un mare maestru in sensul asta e Cavalerul Frezat. Pentru ca odata ce ai terminat intrebarea, isi va inalta barbia, isi va scoate usor ochelarii de pe nas si va elibera fraza care l-a consacrat: Good question, unique2I Suficient cat sa stii ca tu esti ala care va trebui sa gaseasca un good answer,pe care sa i-l spuna ulterior si sefului.

Iar daca, dupa toate aceste exemple, voi ma intrebati cand o sa scriu urmatorul post blog, o sa schitez si eu un zambet din spatele laptopului, o sa-mi pun degetele pe tastatura si o sa scriu:

Sa mor eu daca stiu!

Hm, am gresit, asta mi-a zis mie directorul unei banci mari din Romania cand l-am intrebat ceva acum 5 ani. Acum nu mai e la moda, suntem in 2012 asa ca o sa scriu repede raspunsul si o sa plec de la calculator:

Good question, reader!


E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.743
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare