Duminica, Ianuarie 29, 2012, 11:36 PM 

Said Magnificul
     media: 0.00 din 0 voturi

Unul dintre lucrurile pe care-l faci in prima saptamana de job nou este sa te uiti la poze. Ma refer la acele poze din retea in care vezi cum arata fiecare angajat si ce functie are. La precedentul job, una dintre pozele care mi-au atras atentia a fost a tanarului de culoare ciocolatie Said Aljabbar. Nu stiu de ce mi-a atras atentia, fie ca nu prea mai vazusem maronii la viata mea, fie ca avea un chip nedefinit care aducea bine cu Gadea.

Nu peste mult timp, Said a promovat la functia de sefut, eu fiind inca sclav aka senior. Inca trei luni si busy seasonul a debutat in forta, maroniul acaparandu-mi viata printr-o hartuire continua atat prin viu grai cat si pe email. Tot atunci, tanarul a “debutat” si pe blog, primindu-si un binemeritat pseudonim de Mr List prin atitudinea lui: “Nu stiu ce spui tu acolo, dar fa tu o lista si vorbim pe urma!” Numai ca pe mail nu se semna Mr. List ci Said Dilwani. Dilwani? Parca mai inainte se numea Aljabbar.

In fine, n-am avut vreme sa investighez discrepanta dintre nume. Pe de o parte, busy seasonul era in toi iar pe de alta parte Mr. List reusise sa pacaleasca sistemul britanic de vize si obtinuse un job in Londra. Era in 2008, inca se mai putea. Nici nu mai tin minte cat am baut de bucurie ca am scapat de el.

Anii au trecut insa iar cu ceva vreme in urma a fost randul meu sa obtin un alt job. Pe facebook, am primit multe cereri de prietenie de la fostii colegi dar una m-a surprins. L-am recunoscut repede pe Said, il trada fatoiul de Lista din poza. Numai ca… Mare surpriza! Ce nume crezi ca aparea in dreptul panaramei pe facebook? N-o sa ghiciti, asa ca va spun eu: Said Sad.

Trecand peste faptul ca nu mi-e, nu mi-a fost si nu-mi va fi prieten, nici pe bune nici pe facebook, m-a socat frecventa cu care isi schimba numele de familie, probabil la fel de mare ca cea cu care isi schimba sosetele. Aljabbar, Dilwani si acum Sad ? Presupunand ca Sad nu e o abreviere de la Summary of Autism Differences, nu-mi ramane decat o ipoteza.

Probabil ca maroniul isi lua numele precum Stefan cel Mare sau Mihai Viteazul . Cand a venit pe insula, era Said cel Mare. Mare pentru ca a reusit sa plece din pakistan si sa treaca de la un salariu de 2 cifre la unul de 4.

Cand a plecat de pe insula, s-a autointitulat Said Cuceritorul. Cuceritor pentru ca, asemenea lui William the Conqueror, cucerise peninsula britanica. Sau cel putin asa isi inchipuia el.

Ma nedumereste insa motivul pentru care maroniul a aparut sub alt nume de familie in urma cu cateva zile. Probabil a invatat sa-si faca un cont pe facebook, asa ca la un asemenea progress tehnologic s-a rebranduit ca si Said Magnificul.


Comentarii

 1. tudorache gabriela

  Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.442
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare