Sambata, Ianuarie 21, 2012, 09:44 PM 

Speechul de adio
     media: 5.00 din 1 vot

Ultima zi. Mai am o ora si scap. Definitiv. De corporatia asta, nu de lantul corporatist. Lumea vine spre mine si se strang toti ciorchine in jurul meu. Ma frec la ochi dar n-am vedenii. Sunt chiar toti. Din fundal apare Domnul Ridicol potrivindu-si camasa. Cu o sumedenie de clisee verbale gen recunostinta, contributie valoroasa, bani din mosia Snobului, etc., directorul imi multumeste pentru cei cinci ani munciti pe plantatie. Imi da si un voucher din partea firmei, suficient sa-mi iau doua dvd-uri si un blu ray. La un moment dat insa imi strange mana, termina de vorbit iar lumea aplauda.

Aplauda si se uita la mine. Pricep ca a sosit momentul. Momentul ala pentru care am fost invidios pe cel putin o suta de oameni in aceeasi postura. E ultima data cand vorbesc in firma, momentul speechului de adio.

"Hello, spun eu nehotarat, nu sunt eu ala renumit pentru a fi un om al vorbelor". Rasete usoare. "Dar .. cred ca dupa 5 ani a venit vremea sa rostesc niste multumiri". Aici chiar ca m-am pierdut. Intr-adevar, toti predecesorii mei si-au folosit tot timpul pentru a spune cuvantul Multumesc de 12 ori alaturi de vreo 25 de nume. Sa multumesc, deci.Prima intrebare ar fi: „Cui?”, dar o intrebare la fel de buna ar fi si „Pentru ce?”

Hm... pentru oportunitati? 5 ani si doar o singura treapta am urcat pentru motive diverse care fie ca incep cu Tipi si se termina cu Carul, fie incep cu United si se termina cu Kingdom. Mersi, dar si la McDonalds urcam in 5 ani de la vanzator la sef de McDrive.

Poate ca ar trebui in schimb sa multumesc consilierilor / sefilor directi. Care? Pampalaului de filipinez nu putea sa se consilieze nici macar pe el. Sa-i multumesc Motanului care mieuna duios cand il ajutam pe clientul cel Naspa dar nu putea sa treaca peste acuzatiile ridicole ale Tipicarului? Sau Directoritei care ma trimitea in UK la evaluarea dar nu putea sa treaca peste niste decizii ridicole ale unor oameni care nu ma cunosc?

Poate sa adresez niste multumiri generale pentru ca am invatat "o groaza de lucruri"? Groaza a fost la tot pasul dar care lucruri? Alea pe care le stiam din tara? Ce am invatat nou? Ca trebuie sa fac nu conform normelor ci cum ii place Cavalerului Frezat sau Tipicarului?

Cu siguranta toti se asteapta sa multumesc pentru „sprijinul oferit". Care sprijin? Sprijinul Cavalerului Independenta care, dupa ce eu am stat doua nopti pentru un raport, el nu vrea sa-l revizuiasca pentru ca n-are doua semnaturi? Asta cand singura semnatura care conteaza este a mea? El nu poate sa puna a doua semnatura?

M-am incurcat si am renuntat la faza cu multumirile. Am inceput in schimb bilantul. "Au fost 5 ani, 4 consilieri, 3 colegi de banca, doua sedii". Aici m-am oprit nu de alta dar daca as fi continuat countdown-ul n-as fi gasit decat "promovare" in dreptul cifrei 1. Si iar m-as fi enervat. Asa ca am improvizat, am ridicat glasul si am rostit in spiritul profund englezesc care cuprinsese corporatia in ultimii ani:

"5 ani, 4 consilieri, 3 colegi de banca, 2 sedii si o singura porecla". Bine, erau mai multe (gen „Silent Assassin”) dar nu vroiam sa le dau apa la moara puslamalelor gen Rasistu sau Punkerul. Asa ca am rostit in uralele multimii porecla care m-a consocrat dupa episodul Man Day 2009: Hardcore!

Si ca sa inchei on the edge of glory, am spus si ceea ce TOTI se asteptau sa auda inca de cand am deschis gura: "Si pentru ca nu mi se spune Hardcore degeaba, sambata viitoare organizez o bauta!" Eram idolul tuturor. Sportul national fusese incoronat. Iar eu rezumasem perfect tot ceea ce mi-a facut placere in 5 ani de neplaceri: faptul ca am reusit sa ma distrez cu cei care stiu sa se distreze!


E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.381
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare