Marti, Iulie 6, 2010, 01:02 AM 

Busy S08E05: Miercuri - Noua strategie
     media: 0.00 din 0 voturi

Dupa ce luni si marti am experimentat tragerile de timp nerusinate ale Dlui Metodologie, miercuri m-am hotarat sa schimb strategia. Asa ca marti seara, imediat dupa ce am citit despre continuitatea enormitatilor cu PODuri, mi-am bagat repede laptopul in gentuta si am intins-o spre casa. Nu ca sa lucrez in continuare, ci ca sa pornesc a doua zi de dimineata undeva unde palavrele metodologice nu ma mai puteau ajunge: direct la client

Din episoadele anterioare in Busy Season:

- Dupa ce, rand pe rand, Stinkatorul, Maroniul de Bragadiru, Tipicarul si Petrica au parasit serialul, dl. Metodologie pare a fi personajul central al noului sezon busy, contribuind din plin la cat mai multe nopti si week-enduri petrecute la serviciu de catre toata echipa care lucreaza cu el
- Daca vorbim de echipa, vorbim de Rasist, Punker si Rocker care mai nou semneaza condica de prezenta direct la client si isi incheie activitatea tot acolo inainte de inserat. Asta in pofida faptului ca necesitatea lor de a fi acolo luni de dimineata la prima ora n-a fost stabilita de nimeni si nici n-aveau ce face pana nu veneam eu
- Daca tot vorbim de echipa si gandul ne e la Cupa Mondiala, trebuie sa spunem ca la munca nu avem doar un singur antrenor (thanks be to God). Pe langa Metodologel, Alesul si Motanul incearca si ei sa manageruiasca diversele proiect ale aceluiasi client (neutralizat cu succes de Blonduta)

Busy Season Seria 8 Episodul 5: Miercuri - noua strategie

Prea mult nu pot sa ma relaxez nici la client, nu uitati ca am plecat cu juniorii dupa mine… Asezarea e „sublima”, suntem intr-o sala (chipurile de trening) cu doua mese rotunde (nu d-alea de unde iau decizii cavalerii), doua banci ca la scoala si doua bancuri mici de lucru pe margine. Punkerul cu rasistul se aseaza repede intr-o bancuta cu spatele la perete cat sa poata copia fara sa-i prind repede.

Cugetari la masa rotunda

Eu si cu Rockerul ne asezam la o masa rotunda. Nu luam decizii despre promovari si concedieri, ci ne gandim cu dracu’ sa facem sa scapam de gura lui Metodologel. Deschid Internet Explorerul sa caut plannerul dar degetele mi se duc instant pe websitul de vandut sutiene al sefului. Rockerul se prinde in joc si dupa 10 minute descoperim de fapt ca Meto e mai smecher decat credeam noi. Situl e mai mult decat un website de comert online, mai precis e un motor de cautare a sutienelor printre comerciantii online. Un fel de Google al sutienelor, ce mai!

Nu apucam sa ne dumirim bine ce vinde si ce intermediaza Meto ca primim un mail. Dar nu orice mail, ci Mailul. Cu M mare. Mailul la care seful clientului (aflat pe cealalta insula) trebuia sa ne raspunda de vreo doua saptamani. Mail la care Rockerul spune: „Eu sambata plec in turneu pe cealalta insula. Dar nu ma duc numai la concert, eu il caut pe-asta si-l pocnesc!”

Destul de corect, mai ales tinand cont si de rivalitatea dintre cele doua insule apropiate. Iar Broscoiului (asa sunt denumiti locuitorii celeilalte insule) ii spusesem destul de specific ce vrem de la el iar el ne ducea cu zaharelul. Cifrele alea sunt prea mici, n-au nicio importanta, asa ca o sa se uite altadata peste ele. Toata evaluarea e gresita, asa e dar o corecteaza el inainte sa semneze pentru ca e posibil ca pana atunci sa se mai schimbe si alti parametri. Iar la celelalte intrebari nu stie sa raspunda, dar o sa intrebe si el mai departe in Germania. Si bineinteles, in culmea ironiei, mailul se termina cu celebra ‚nu ezitati sa ma contactati daca aveti intrebari’

Din pacate, nu puteam sa-l las pe Rocker sa pocneasca Broscoiul. Altminteri, am fi creat un precedent si intr-o luna am fi umplut spitalul insulei numai cu ai nostri clienti. Asa ca am inceput sa carpim raportul cu peticelele mici date de client cat sa sa faca ora 5 mai repede si sa putem pleca. De plecat, n-am plecat la serviciu, fiind deja iritat de moaca africana a metodologului. Asa ca am luat magaoaia de laptop fabricata in 2005 si am taiat-o direct spre casa cat sa pot zice ca lucrez remote fara metodolog.

Mesaje nocturne

Dupa cum era de astepat, mesajele au continuat sa apara si dupa lasarea intunericului. Multe erau de la fiscalisti care ma luau la puricat cu niste lucruri pe care nu le stiam nici eu, nici Meto, nici Motanul, nici Alesul, nici cavalerii semnatari. Erau niste chestii de cand haul, de pe vremea cand eu lucram la corporatii romanesti si eram napadit de catre Neprihanite. Asa ca am dat un copy-paste si am trimis Broscoiului inca un mail cu ‚outstanding issues’, mail care avea probabil sa aiba aceiasi soarta ca si cele precedente (ignorat cu gratie).

Nu termin bine de trimis ca fereastra ‚New Mail’ din Lotus Notes se dechide din nou peste Excel. Spre suprinderea mea, e Alesul cel care a preluat sefia unui job mai mic de la Motan si care se interesa de noi doar cand se apropia deadlineul. Mesaj care spune ca il doare in gat si n-a venit la munca dar totusi e curios care e stadiul proiectului, ca mai are putin si-l trage cavalerul de maneca. Eu sincer cred ca il doare in cur, nu in gat. Altminteri ar fi deschis mailul ala nu ca sa-mi scrie mie, ci partenerilor din Germania, ca sa afle direct de la sursa niste lucruri pe care altminteri trebuie eu sa le deduc din lantul de mailuri de la client.

Dau un raspuns evaziv si continui munca pana ce imi pica ochii pe calculator la propriu. La tv s-au terminat stirile de noapte. Gongul bate miezul noptii si dau sa inchid cand Lotus-ul clipoceste din nou vrand sa spuna ‚Ai un nou mail de la Metodologel’. Citesc si aproape cad pe spate. Metodologul cica imi trimite vesti bune. A alocat un maroniu sa ma ajute pe jobul cel vechi cu barcute. Ce idee caritabila! Sa-i spun ca jobul s-a terminat deja dupa ce Metodologul insusi m-a zorit sa stau noptile ca sa-l termin?
Din episoadele viitoare in Busy Season seria 8:
- Din ciclul 'Prostul pana nu-i fudul .. ", corporatia se trezeste ca in ultima joi din ultima luna sa ne tina prelegeri despre cat de mult am vandut si cat de mult ar fi trebuit de fapt sa vindem. Si pentru ca trebuia sa aiba nume, i s-a spus 'Monthly update'
- In limbajul corporatist, vinerea este cunoscuta si sub numele de ziua deadline-urilor dupa sarguinta cu care toti clientii, dar si anumiti manageri incep sa trimita mailuri ce ne amintesc ce avem de facut. Asta dupa ce in primele 4 zile ale saptamanii, tacusera malc.
- In week-end avem double bill, cate un episod pentru sambata si duminica, ambele avand ca personaj principal pe Metodolog care imi pregateste o noua surpriza
- Avem si un cliffhanger pentru finalul de sezon. Producatorul serialului (adica io) a anuntat ca unul dintre personajele principale ale blogului nu va mai aparea si in sezonul urmator.


Comentarii

  1. Silviu

    Care personaj dispare, Arthur? >:)

  2. unique2

    @silviu: nici chiar asa. ar fi prea dramatic. e o surpriza, oricum :)


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.488
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare