Miercuri, Iunie 23, 2010, 02:47 AM 

Cupa si corporatistul
     media: 0.00 din 0 voturi

Este de asteptat ca o mare parte dintre voi sa sustina Anglia in meciul dintre Anglia si Slovenia de la Cupa Mondiala de miercuri. Cam asa incepea editorialul Regelui Arthur (zis si Managing Partner) din buletinul de stiri saptamanal de mare corporatie de pe insula mea.

Presupun ca, asa cum face de fiecare data de altfel, s-a gandit in primul rand la el, ca si cetatean nascut pe plaiurile din Nottingham. Sau la o buna proportie din angajati care proveneau intr-adevar din Marea Britanie . Sau o fi facut niste sofisme de genul “Astia de pe insula au pe satelit SKY UK”, “Aia de pe SKI UK dau fotbal din Premier League ”, prin urmare “Astia de pe insula sustin Anglia la Cupa Mondiala”.

Probabil ar fi uimit sa afle ca o mare parte din britanicii corporatiei nu sunt englezi ci scotieni sau nord-irlandezi, ca atare sustin orice alta echipa in afara de Anglia. Presupun ca n-a luat in calcul nici faptul ca multi localnici mai vad si partea nasoala a relatiilor numeroase cu Marea Britanie (vezi criza, vezi cresterea TVA, vezi nasparlelile bugetului) si ca atare nu au tocmai cuvinte de lauda despre englezoi.

Dar nu asta vreau eu sa dezbat acuma. Cert e ca meciul starneste pasiuni, fie pro-Anglia fie anti-Anglia si pe deasupra mai incepe si la ora 3 dupa-masa cand toata lumea e pe la munca. Asa ca hai sa vedem ce zice Bossu in continuarea mailului.
Ei bine, da, Regele ne ingaduieste sa privim meciul in sala de consiliu pe plasma folosita de obicei pentru videoconferinte . Ba chiar permite unei echipe care strange fonduri pentru organizatii caritabile sa ne ofere pizza si floricele. Daca va gandeati insa ca urmeaza un ‘Succes Anglia! Ura si la gara!’ v-ati inselat. Urmatoarele 5-6 paragrafe sunt pline de ‘provided that’, ‘approval’, ‘target’, ‘annual leave’ si alte bullshituri care iti fac sa-ti ramana pizza in gat.

Care va sa zica, nu puteam sa ne lipsim doua ore de scaunul corporatist decat daca ne-am facut portia de 8 ore de zi. Mai pe sleau: Da, sclavilor, faceti voi o pauza de la 3 la 5 si holbati-va la cum se impiedica Rooney de Gerrard dar mie sa-mi munciti pana la 8 seara. Cum? Vara nu mai lucreaza nimeni dupa ora 5 la celelalte corporatii? Ce conteaza? Noi avem planuri de numar de ore pe cap de sclav ca pe vremea lui Ceausescu.

Cum? Sunteti obositi dupa 6 luni de munca asidua si vreti o pauza? Pai nu, ca ne iau Luxemburg si Irlanda la ore lucrate. Cum? N-ati mai avut de 5 ani un team building si vreti macar doua ore libere sa vedeti un meci la birou? Pai sustineti Anglia dar nu vedeti ca acolo e criza? Trebuie sa luam si noi masuri nepopulare, ca asa e spiritul de echipa.

Undeva mai pe sfarsitul mailului, capetenia cavalerilor da si o solutie: putem sa ne luam cele doua ore din concediul anual daca dorim . Idee care n-ar fi asa de proasta (desi in vacanta prefer sa fac orice altceva decat sa ma uit la Anglia-Slovenia), numai ca pana la ultimul paragraf mai sunt inca doua paragrafe care vorbesc despre necesitatea aprobarii consilierului (am aflat si eu ca rolul astuia in corporatie nu e sa taie frunza la caini ci sa fie un fel de mentor) si al managerului.

Ca atare, pot sa-mi iau gandul definitiv chiar si la 10 minute de meci, tinand cont ca lucrez sub indicatiile pretioase ale Inteleptei Stresate. Care déjà tremura la gandul ca nu stau 11 ore din 8 la client, de la 8 la 19. Nu ca mi-ar fi de folos clientul ala la ceva (azi am avut 7 intrebari si la 6 din ele mi-a raspuns ca nu stie, sa intreb direct pe consilierul clientului), dar asa e moda: “Stati maica acolo sa vada ca lucram pentru el. Nu de alta dar daca le marim tariful sa avem cum argument, altminteri zice ca nu ne-a vazut deloc lucrand

In concluzie, mi-e sila. Pasiunea pentru fotbal e mult prea mica pentru sila fata de nimicnicia umana. N-am ajuns sa cersesc de la ei si sa stau sa lucrez pana noaptea pentru un meci. Mai ales cand ma gandesc cate meciuri de Champions League am pierdut pentru simplul motiv ca lucram pana la ore mici din noapte in busy season. Asa ca astazi la ora 5 o sa vin de la client, o sa arunc laptopul undeva in varful biroului si sub ochii consternati ai Inteleptei Stresate o sa ma duc sa fac eu sport. Si anume inot.

Cat despre meci, n-as fi putut vreodata crede ca voi putea sustine o echipa la un meci Anglia – Slovenia. Ambele mi se par predispose la un joc slab si fara orizont. Numai ca de data asta, Regele Arthur mi-a dat un motiv bun. Daca el sustine Anglia, eu o sa ma alatur zecilor de scotieni, galezi, irlandezi, nord-irlandezi, francezi, est-europeni si localnici satui de ei si o sa strig:

GO SLOVEEEEEEEEEENIA !!!!


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.356
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare