Joi, Martie 4, 2010, 11:31 PM 

Busy S08E03: Luni (1)
     media: 0.00 din 0 voturi

Statistica arata ca cea mai aglomerata luna din necrutatorul si tot mai mediatizatul busy season este luna februarie, in pofida faptului ca este totusi cea mai scurta luna din an. Ca un corporatist cronicar ce ma respect, am hotarat sa testez pe propria-mi piele faptul déjà demonstrat. Spre surprinderea mea, primele 3 saptamani (din totalul de 4) au infirmat in mare masura mitul busy seasonului, gradul de incarcare nefiind in natura a tipa. Un proverb romanesc spune sa nu zici hop pana nu sari parleazul asa ca am asteptat si eu ultima saptamana. Care ca orice saptamana din calendarul modern incepe cu…

Busy S08E03: Luni

Din episoadele anterioare in busy season:

- Dupa traditia ultimelor 2 sezoane, orice nou sezon debuteaza cu Little Hitler, micul dictator vorbitor de germana de pe malul Dunarii. Dupa o serie de rafale fara sens in directia consultantilor , atat vienezi, nemti si de pe insula, Hitler coboara strocul dupa primul termen. Intrebare nu este insa daca va reveni in forta ci..cand
- Dupa atata lupta cu clientii, am primit un ajutor nesperat in persoana Blondutei, care, mai razboinica din fire, a reusit nici mai mult nici mai putin decat sa… neutralizeze clientul. Din pacate, asta s-a intamplat doar in formularul ei de auto-evaluare. In realitate, clientul e bine mersi si interactioneaza cu alti juniori, Blonduta fiind trimisa la Londra
- Un busy season fara elemente perturbatoare din interior nu se poate. Si ca orice sezon nou, avem si un personaj nou, mai précis Alesul, proaspatul promovat pe criterii geografice (cum sa nu-l promovam, doar e localnic!). Si tot ca in oricare sezon, Alesul are si un tovaras si anume aerul vigilent al Dlui Metodologie.

Busy Season 8 Episodul 3 : Luni

Ultima saptamana din iarna calendaristica nu parea cu nimic diferita de alte saptamani. Statistica temperaturilor era respectata, avand parte de o zi insorita si mai putin friguroasa, cu o prognoza de 11-12 grade la amiaza. Am ajuns la birou, nu inainte de a face o deviere de traseu la Cafe2U, pentru doza zilnica de latte. Totul parea sa decurga conform tabieturilor corporatiste, daca in birou nu m-ar fi asteptat cu sufletul la gura… alti 2 corporatisti.

Primul era Alesul, care intr-un fel isi expusese déjà ideile nobile cu privire la revizia mea pe jobul unor spanioli. Partea mai nasoala era ca vroia sa faca revizia respectiva chiar in barlogul clientului, adica exact acolo unde ma gandeam eu ca e refugiul meu in fata atacurilor corporatiste miselesti ale sefilor. Mai mult, m-a informat ca si-a rezervat ziua pentru revizie asa ca va sta acolo pana seara. Am plecat agale spre biroul meu comunicandu-I ca il anunt eu cand sunt gata de plecare.

Am facut un pas, doi… si am ramas stana! In fata biroului, statea in toata maiestuozitatea sa, Dl Metodologie. Cu aerul cu care ma asteptam sa-mi expuna in fata un ditamai chestionarul legat de aplicarea metodologiei firmei pe jobul lui. Ei bine nu, ca sa-mi expuna ideile sale despre metodologie, metodologul trebuia mai intai sa revizuiasca proiectul. Si pentru ca metodologia cerea un hot review in atare situatii, omul si-a anuntat ideile nobile: o sa vina la client cu mine sa ma revizuiasca acolo.

- VA URMA -
***********************************
Cam atat am apucat sa scriu pe blog in ultimele 3-4 saptamani. Ziua respectiva este luni, 22 februarie iar intentia este sa descriu toata saptamana. Numai ca, prin "amabilitatea" firmei si a oamenilor care lucreaza acolo, n-am apucat sa descriu nici macar prima ora.
Sa speram ca pana la sfarsitul busy seasonului o sa termin si eu saptamana 22-28 februarie.


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.366
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare