Luni, Februarie 15, 2010, 12:46 AM 

Busy S08E02: Povestea continua
     media: 5.00 din 1 vot

Se spune “din batrani” ca orice corporatist are spirit de echipa , vointa, ambitie, putere de munca, .. *#&… Continuati voi. Un lucru pare insa sa-I lipseasca cu desavarsire: scopul in viata. Corporatia, amabila dupa cum o stim, mi-a dat o mana de ajutor in intarirea regulei. Dupa ce ca mi-a dat un counsellor (sau councillor mai nou) fara sa-l fi cerut, am trait sa-l mai si vad cum in noiembrie mi-a zis ca e putin probabil sa mi se prelungeasca contractul. Normal, pisica a fost aruncata in curtea statului, ei sunt de vina ca legislatia ii defavorizeaza pe straini. Tot el imi zisese cu o saptamana in urma ca statul nu le refuzase niciodata prelungirea unui permis de munca . Dar… in virtutea inertiei, orice sut in fund e un pas inainte asa ca am multumit corporatiei pentru “preavizul” mai mult decat generos (noua luni si jumatate) si am pornit la vanat de joburi.

Din episoadele anterioare in Busy Season

- Busy seasonul a inceput cu un ping-pong continuu intre austriecii care ne raporteaza noua si nemtalaii carora le raportam noi. Cine castiga? Nimeni
- Ca in orice busy season, corporatistii stau peste program, pentru ca Dl Metodologie sta sa-si citeasca mailurile de fata cu noi, ca sa vedem cat de bine sta. Ca urmare, noi stam tot mai prost cu nervii
- Criza financiara i-a ajuns si pe cavalerii mesei rotunde. Cum clientii nu mai pun botul la vrajeli si nu mai accepta majorari de tarife, Regele incepe sa umble la salarii, ajutat si de blonda de la marketing sa cosmetizeze diminuarile (Dl X a ales sa urmeze o cariera alternativa)
- Dupa atatea necazuri, exista si o veste buna: oricat de rai ar fi clientii, avem un Superman in persoana Blondutei. Ca atare nu-mi fac griji: aia rai vor fi neutralizati de Blonduta

Busy S08E02: Povestea continua

Ultima saptamana rezervata pentru Hitler si aliatii sai a scos la iveala o abilitate de manager al mai prima a Reactionarului. Ca atare, dupa ce am semnat taras – grapis primul raport,am aflat ca cel de-al doilea nu trebuie dat acum, ci pe la sfarsitul lui februarie. Numai ca inainte de data respectiva am de pregatit inca vreo 4-5 rapoarte, in timp ce acum aveam o saptamana intreaga… fara obiectul muncii!

Saptamana .. culinara

Initial am vrut sa spun ca n-aveam ce face, numai ca expresia asta este o utopie la corporatisti mai ales in busy season. Unul dintre lucrurile cu care mi-am ocupat timpul a fost halitul de rahat. Mai pe intelesul lor, pregatirea evaluarilor si a auto-evaluarilor premergatoare mesei rotunde de iarna. Si daca in trecut mai mergea sa-ti faci autocritica si sa mai scurtezi coada vulpii, amenintarile regelui Arthur cu taierea locurilor de munca au schimbat situatia dramatic.

Ca atare, luam o cafea pentru inspiratie si aplicam cu constiinciozitate legea lui O(h)m: Fii om cu mine, ca sa fiu si eu om cu tine. Mai pe intelesul lor, Da-mi downward feedback bun, sa-ti dau upward feedback bun! Sau aplicam principiul Nimeni nu-i perfect in afara de mine de tine. Mai pe intelesul lor Corporatistul X cu care am lucrat o saptamana pe jobul Y a depasit toate asteptarile. Zone in care ar putea dezvolta: zero. Bah, dupa saptamana asta, stiu ca l-am tot hulit pe Mircea Geoana in ultima vreme, dar trebuie sa recunosc: eu il admir pe omul asta cum a putut sa manance rahat 3-4 luni de zile fara sa i se aplece!

Multumit de atatea evaluari perfecte, m-am uitat tacticos la ceas. Era 17,30 si ma gandeam deja cum sa castig campionatul Italiei cu AC Milan. Pe wii, desigur Mare greseala! Ar fi trebuit sa fac lucrul asta pe la 5. Acum era mult prea tarziu sa scap de ochiul vigilent al Dlui Metodologie care tocmai se intorsese dintr-o discutie cu cavalerii. Ocazie cu care am mai primit 1.000 de sarcini inutile pe motiv ca trebuie sa respectam metodologia firmei.

O saptamana mai…libera

Mai mult, am pierdut seri intregi urmarindu-l pe Metodologel cum se chinuie sa demonstreze ceva, citind in acelasi timp mailuri interne sau incercand sa-si rezerve bilete de avion . Asa ca, in conditiile in care teoretic eram liber (ca pentru jobul lui Hitler n-aveam obiectul muncii), am stat zilnic la serviciu pana la 9 seara. Ma intreb cum ar fi fost daca mi-ar fi dat si Hitleras raportul cand ar fi trebuit si ar fi trebuit sa prestez. Mai plateam chirie pentru saptamana aia sau ma mutam cu tot cu bagaje la birou?

Trece si saptamana si luni trebuie sa ma falesc cu evaluarile… Motanului. Asta e consilierul personal, in caz ca ati uitat Afacerea Promovarea. Acum fie ca Motanul o fi baut laptic rece sau a luat un virus, cert e ca n-a putut aparea in primele doua zile si am scapat pana miercuri. N-am mai putut scapa insa de Marele (H)indus care vazandu-ma liber, a declansat..Nenorocirea.

Mai precis, m-a pus sa termin un job inceput de Ganesha, alt hindus promovat pe criterii etnice si politice. Ocazie cu care am aflat si eu de ce naiba-l vedeam plecand zilnic dupa mine. Cretinul baga la gramada orice proceduri ii ieseau in cale fara sa mai treaca prin filtrul mintii sale indiene gradul de aplicabilitate. Ocazie cu care am stat din nou peste program… sa fac curat.

Saptamana … de interviuri

Dar in fine, vine si Intalnirea cea de taina si de miercuri si dupa ce Motanul rasfoi in graba cele 25 de pagini de evaluari adunate, gasi de cuviinta sa adauge: Mda…foarte bine…Pe baza evaluarilor si a experientei acumulate, voi propune dosarul tau pentru promovare! Mi-as fi pastrat calmul daca la sfarsit n-ar fi adaugat si o data pentru respectiva promovare: 1 octombrie. Spusa asa, fara o intrerupere, fara o schimbare a tonalitatii, fara a-si intoarce privirea intr-o parte. De parca nu tot el era ala care acum 3 luni imi zicea ca e putin probabil sa mi se prelungeasca contractul de pe 1 august.

Intr-un final, probabil de cosmar pentru Motan, acesta a dat-o la intors, ca trebuie sa-mi dea un raspuns final pana la sfarsitul lunii, ca o sa vorbeasca cu cavalerii, ca nu se stie, bla-bla-bla… De raspuns , ma indoiam ca-mi va raspunde prea curand. Corporatia continua sa creada ca sunt prea multi oameni dar in acelasi timp se gandeste cu groaza ca s-ar putea trezi intr-o buna zi in situatia sa recruteze. Evident, asta presupune bani pentru prime de relocare dar si bani pentru comisioanele recruiterilor externi.

Si daca veni vorba de recrutieri, iata ca dupa mai multe luni in care cel putin 10 asa-zisi consultanti de resurse umane ma sacaiau zilnic fara sa percuteze cu vreun job, luna februarie a adus deja 3 interviuri. A fost interesant faptul ca un tip din Scotia ma invata prin telefon sa spun ce vrea sa auda angajatorul … de pe insula mea. Faza cea mai interesanta a fost la interviu cand potentialul angajator, care nu stia nici mailul nici telefonul meu dar a avut curiozitatea sa intrebe cam pe unde stau pe insula. Fiind cu spatele la fereastra a trebuit sa ma intorc, sa ma ridic putin si sa arat cu degetul spre fereastra de peste drum… Acolo!

Un alt interviu interesant a fost duminica trecuta… pe marti, consultantul m-a anuntat ca duminica am un interviu peste mari si alte mari, adica la Londra. Si mai interesant a fost faptul ca vineri seara consultantul nu stia inca locatia, dar ca voi fi sunat chiar de catre intervievator… duminica dimineata! Din fericire, intervievatorului i s-a facut mila de mine, m-a sunat sambata seara. Duminica am fost cam zombie, noroc ca n-am fost intrebat de ce vreau sa lucrez pentru compania respectiva. Nu de alta, dar era din ciclul working for another P.I.M.P si era cam greu sa dau un raspuns rezonabil.

Saptamana… deciziilor

Am inceput ultima saptamana ca un Fat Frumos corporatist. Numai ca nu urmaream un balaur cu 3 capete, ci trageam nadejde sa ma prind macar de unul din cele 3 capete ale balaurului corporatist. Si ca in orice poveste corporatista, finalul e neasteptat. Spre sfarsitul saptamanii, Motanul a venit tantos, de parca se intorcea dimineata pe acoperisuri, spunandu-mi ca s-a decis pana la urma extinderea contractului. Un rol decisiv l-au avut desigur cele doua demisii ale unor colegi la acelasi nivel, care au preferat sa calatoreasca 6 luni decat sa munceasca ca sclavii. Ca atare, voi ramane in corporatia de pe insula pana in august 2012. Sau pana la sfarsitul lumii, whichever is earlier


Comentarii

  1. Silviu

    Felicitari pt. prelungire :)

  2. Maria Magdalena

    Este normal ca orice corporatist trebuie sa aiba spirit de echipa, vointa de fier si multa ambitie.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.431
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare