Luni, Octombrie 26, 2009, 03:52 AM 

Alte statistici corporatiste (II)
     media: 0.00 din 0 voturi

Saptamana trecuta incercam sa adorm din nou cititorii cu o poveste despre consilieri si consiliati. Pentru cei neinitiati in tainele corporatiei, tin sa precizez ca n-are nimeni probleme nici cu drogurile, nici cu alcoolul. Este doar o noua definitie data acelora mai avansati in corporatie al caror rol ar trebui sa fie de mentor pentru ai sai colegi mai putin experimentati. Dupa cum s-a vazut insa adesea, consilierii au alte probleme mai stringente decat interesul propriilor consiliati.

Alesul si Delasatorul, sau ‚Cine seamana, se aduna’

Voi ilustra in curand ce vreau sa spun cu asta, nu inainte de a termina cu Alesul si al sau consiliat Delasatorul. Spuneam eu saptamana trecuta inainte sa ma ia somnul si pe mine, despre cum m-am procopsit cu el pe jobul condus cu mare maiestrie de Zorro. Tot atunci, Tipicarul se oferise, intr-una dintre rarele lui intentii bune, sa-mi trimita pe cap o stagiara, pe care o vom denumi in continuare Lewinski.


N-am apucat bine sa-I dau vestea Delasatorului, ca acesta a inceput o adevarata telenovela. Cum ca de-abia a asteptat sa termine ultimul job ca sa scape de Lewinski. Ca e o piaza rea, ca a facut-o vaca pe Mimoza, ca nu face decat sa barfeasca… Ca s-o intreb pe Mimoza daca nu-l cred pe el! Mai bine nu, la cat teatru joaca si aia! Deja Tanar si Nelinistit era mai putin impresionant decat pledoaria lui. Pana la urma m-a convins spunand ca Lewinski si-a dat in petec si cu o australianca, de al carei professionalism nu se putea indoi nimeni si care din pacate please inapoi in tara ei. Si ca… daca n-o primesc pe stagiara pe job, o sa se dea peste cap si-o sa munceasca fara oprire ca sa termine tot ce trebuie terminat.


Ori ca imi luase Dumnezeu mintile, ori ca eram obosit, am pus mana pe telefon si i-am declinat Tipicarului oferta caritabila. Delasatorul mi-a multumit repede plecand in pauza de masa la 12 si venind aproape de 3. A doua zi a aparut aproape de ora 10. Chipurile nu gasise loc de parcare . O ora? A doua zi déjà a trebuit sa sun la firma sa-l sune pe mobil dupa ce la 3 jumate dupa-masa, consiliatul Alesului nu gasise de cuviinta sa apara la datorie. Si uite asa, urmand obiceiurile propriului consilier, omul nostru a muncit maxim 25 de ore dintr-o saptamana in care se laudase ca face chiar overtime. Overtime am facut eu in week-end sa fac si ce trebuia el sa faca.

Generatia de sacrificiu

Incet-grapis, am ajuns si la ultimul consilier, ocazie cu care aflam in sfarsit noi amanunte in dosarul (h)indusilor despre care am vorbit in primul post. Ei bine, deportarea la Londra m-a pus in fata in fata cu o concetateanca a Chestiei de 5 picioare (adica 1,524 metri). Care concetateanca, oricat de patrioata era, nu si-a putut ascunde indignarea fata de promovarea fostului ei coleg din tara natala. Ceva de genul: Whaaaat?! Oh, man! No! He’s rubbish!


Din pacate, oricat de tampit ar fi fost, Chestia de 5 picioare il avea in spate pe Marele Hindus. Denumire data nu atat de inaltimea lui colosala pentru tara lui (aproape 1,75 metri) dar mai ales datorita faptului ca el insusi fusese promovat de la Sef la Mare Sef. Cum, numai el stie. Cert este ca nimeni nu le putea avea pe toate. Asa ca daca obtinuse o promovare proprie si pusese umarul zdravan la promovarea membrilor mafiei (h)induse, omul trebuia sa plateasca cumva. Si cum plata nu putea fi efectuata prin card de credit, ramanea doar varianta saritului la promovare a propriilor consilieri.


Pe Marele Hindus il cam durea inimioara sa nu-l promoveze pe Aviator. Crescut si educat la Londra (si ce educatie: inginerie aeronautica!), acesta era unul dintre putinii cu o cultura generala solida. Desi limba lui natala nu era engleza, a fost singurul care a stiut sa-mi explice ce inseamna ‚clientul cel naspa. Tot el a sesizat o maaaare greseala a unui pampalau de manager de anul trecut si tot el a propus si solutia de remediere. Numai ca na, pierde timpul cantand in timpul liber intr-o formatie in loc sa se reculeaga si sa se roage la elefantii hindusului. Asa ca… da-l dracului ca o promova si la anul!

Concluzia

Si acestea fiind zise, tragem cortina si peste promovari si revenim la intrebare.

Ce probabilitate exista sa avem 4 nepromovati si toti sa
aiba acelasi consilier? Asta in timp ce tuturor celorlati consilieri le-au
promovat toti consiliatii?

Ei bine, nu stiu ce importanta mai are. Sa spunem ca inainte de virgula e un zero. Dupa virgula, prima zecimala e tot un zero. Dar ce importanta mai are statistica? Ce importanta mai are performanta? Ca si in alegerile din tara, conteaza mai mult politica.


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.558
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare