Joi, Octombrie 15, 2009, 03:13 AM 

Alte statistici corporatiste
     media: 0.00 din 0 voturi

Spuneam saptamana trecuta ca statistica devine tot mai interesanta pentru cei ce nu sa inchida ochii la asa-zisele coincidente.

Telenovela: Si juniorii plang…

Anuntarea promovarilor in corporatie a adus o adevarata provocare si pentru micii corporatisti juniori care, fara sa stie ce insemna asta, asteapta sa se inhame la jugul senioritatii. Cele 4 promovari descrise in postul anterior adaugate la cele 4 debarcari generate de operatiunea Maronii disperati au adus 8 locuri libere de sclavi numiti si seniori. Tinand cont ca si aici erau tot 12 candidati, avem o competitie mai relaxata cu 2 candidati pe 3 locuri, sau o sansa teoretica de promovare de 67%.

E momentul sa intre in arena cei 5 consilieri, sau aceia care au fost investiti cu functia de a-i consilia pe mai tinerii sclavi in hatisurile junglei corporatiste si de a-i ajuta sa avanseze in firma. Stiu, ma urati. Ma urasc si eu singur pentru ca ma repet. Numai ca aici apare elementul surpriza pentru ca schimbam filmul. Nu mai avem un film American, e un film frantuzesc d-ala in care ala bun moare la final. Iar prima intrebare legata de coincidente este urmatoarea:

1. Ce probabilitate exista sa avem 4 nepromovati si toti sa aiba acelasi
consilier? Asta in timp ce tuturor celorlati consilieri le-au promovat toti
consiliatii?

A. Unde e motanul?

Unde sa fie? E la castronul cu laptic sperand ca macar aici sa nu mai fie nevoit sa faca alegeri si sa-I fie promovati ambii pisoi… aaa, consiliati. Ambii ciraci sunt preluati de la Zorro (din propria lor initiative) iar primul e un motanel demn de un asa consilier. Cu Motanelul am lucrat putin pe jobul Reactionarului la micul Hitler. De fapt e mult spus am lucrat cu el, am lucrat mai mult singur, Motanelul lingandu-se pe botic, intinzandu-se si asteptand cumintel ca cele doua limbi ale ceasului sa ajunga unde trebuie. Cea mare la 6, iar cea mica la 5, semnal cat se poate de clar pentru fuga catre casa.

Spre deosebire de al sau coleg, Artistul s-a facut remarcat luand mai multe Value Awards. Toate insa pentru organizarea de Music Nights. La munca, il vedeai adesea venind din 5 in 5 minute la mine pentru a cere explicatii. Cum ca, vezi dom’le nu-I da si pace. E ceva gresit de la client, a stat o ora si nu i-a dat. De cele mai multe ori, dupa maxim 20 de secunde plecam la locul meu. Ba nu trasese formula pana la capat, ba uitase sa faca o suma.

B. Zorro si blonzii

Dupa propriul insucces dar si insuccesul in a-I mentine in firma pe alti harciogi maronii, Zorro spera intr-o compensatie pentru cuplul de blonzi pe care incerca sa-I treaca de la tinere sperante la seniori. Cuplu vorba vine, blonda fiind cuplata de fapt cu un fost boxer asa ca voi face tot posibilul sa nu afle de acest blog. Veti vedea si de ce. Cat il priveste pe blond, acesta a fost fara indoiala singurul din cei 106 de salariati care a obtinut o promovare meritata, acesta reusind niste salvari miraculoase ale unor joburi compromise la un moment dat de micul maroniu, dihor sau alti colorati.

Nu acelasi lucru il putem spune despre Blonda. Candva prin august, Tipicarul ii daduse un mail sa completeze un formular de arhiva ca sa nu fim vanati de catre cei de la audit. Ei bine, blonda era la training in strainatate iar tipicarul era prea tampit ca sa-si dea seama. Cum si eu (ala copiat in mail) eram in concediu, am incalcat cu gratie termenul de arhivare. Cum blonda n-a dat ulterior niciun semn de viata, am crezut ca s-a achitat de sarcina odata cu revenirea pe insula. Ei nu, noul manager m-a pus sa ma interesez iar eu am intrebat-o daca are de gand sa faca ceva sau nu.

Dupa ce mi-a raspuns prin cateva mailuri cu intrebari complicate gen ‘da ce cifra de afaceri are?’, ‘putem sa facem jobul in afara busy season?’ sau remarci general dar perfect corecte gen ‘nu stiu ce fac’, ‘ajutor’, am primit un mail automat de la server. Cica se semnez daca sunt de acord sa semnam un alt contract cu clientul. Moment in care m-am prins. In loc sa completeze un formular de arhiva de doua pagini, blonda incepuse un formular electronic cu vreo 7 aprobari ulterioare de continuitate a serviciilor cu clientul.

C. Shreka revine

Bucuroasa nevoie mare pentru promovarea Alesului la sefut, Shreka spera la un success similar pentru cele doua gagici pe care le antrena la echipa de under 22. Oricum, la ea se aplica postulatul explicat in postul anterior: ‘Daca ai pus-o cu Shreka te poti considera concediat. Asa ca, atata timp cat cele doua gagici erau cuminti si n-o suparau pe d-na capcauna, se puteau déjà considera promovate.

Asta chiar daca una din ele venea zilnic cu pana la o ora intarziere si isi lua pauza de masa de pana la doua ore. Chiar daca cealalta se uita la tine cu ochii ei mari si cuminti parand ca a inteles cand de fapt trebuia sa-i mai explicit ulterior de 7 ori. Si bineinteles, chiar daca una din ele fusese prinsa de directorul clientului ca juca solitaire la client.

D. Liniste! Alesul consiliaza

Pana si Alesul avea alesii lui. Alesi bineinteles dupa chipul si asemanarea sa. De altfel nu surprinde pe nimeni faptul ca la o petrecere se stramba ca ultima maimuta spunandu-I celui mai nou consiliat: ‘Mirror your counsellor!’. Pe care l-au imitat la perfectie, atat la betie cat si la rigurozitatea in munca.

Alcoolica s-a remarcat de multe ori. Nu de putine ori si-a telefonat consilierul mentionand ca are simptomele gripei porcine: greata, varsaturi, dureri de cap ingrozitoare. Din fericire, a rectificat de fiecare data la pranz realizand ca virusul mahmurelii are efecte asemanatoare in prima faza cu H1N1. Cat despre serviciu, n-am putea spune ca am auzit vreodata numele ei pomenit.

Cat despre delasator, l-am avut din pacate pe cap in vara pe unul din joburile lui Zorro. Datorita competentei maxime pentru care este proverbial, Zorro a reusit sa ma trimita singur singurel la unul din clientii Top 250 de pe bursa londoneza. Motivul? N-a gasit juniori. Aproape de final, l-a gasit pe Delasator (io zic ca-I cauta pe Facebook ca N-Dubz, ca daca s-ar fi uitat in jur i-ar fi gasit frecand menta pe hi5). Dupa inca o zi, mi-a mai gasit Tipicarul o stagiara, sa-I zicem Lewinski.

-VA URMA-


Comentarii

  1. programudoi

    e clar, a 'nnebunit corporatia...

  2. Silviu

    E haos mare acolo, nu credeam ca office politics sa fie asa dur acolo


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.603
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare