Marti, Octombrie 13, 2009, 03:33 AM 

Maronii disperati: Vine o zi...
     media: 0.00 din 0 voturi

Dupa cum povesteam acum aproape un an aici, a venit o zi in care Regele corporatist Arthur s-a trezit cu fata la cearsaf. Visase ca era firma in pierdere. Mai nasol a fost cand s-a desteptat si a pus mana pe bilant: Chiar era! Oh, da, Regele Arthur pornise cruciada impotriva popandailor maronii care rodeau putin cate putin din profitul acumulat cu sudoare de catre cobaii muncitori.

De atunci, imaginatia roscatei de la marketing a fost pusa la grea incercare. E si normal daca ne gandim ca trebuia sa faca un newsletter saptamanal. Newsletter in care trebuia sa explice tot mai des disparitia din corporatie a harciogilor maronii. Si cum nu putea sa spuna ca Regele Arthur le-a tras un sut in cur, trebuia sa recurga la eufemisme. Ba ca micul maroniu a ales sa urmeze un master, ba ca dihorul a trebuit sa aiba grija de o ruda in Africa, ba ca alt colorant a decis sa urmeze … o…hm..hmmm… o alta cale profesionala

Zilele treceau insa si jobul d-rei de la marketing devenea din ce in ce mai demotivant. Magarii fusesera aruncati iar Regele Arthur astepta cu sufletul la gura statisticile de la BBC. A fi…sau a nu fi… criza. In acelasi timp, maronii ramasi stateau pititi pe la client (sau cel putin asa sustineau) sperand ca nu va observa nimeni ca al lor contract urmeaza sa expire. Din pacate pentru ei, se aflau nu numai in centrul discutiilor de la masa celor 11 cavaleri (da, 11, ce va mirati? Credeti ca aici nu sunt concedieri?) ci si in atentia Oficiului de Imigrari. Care oficiu ii trimitea mereu atentionari Regelui cu privire la prelungirea contractelor sau la un nou bombeu in partea dorsala.
Petrica si ulciorul la apa

Odata cu venirea toamnei, situatia nu mai putea astepta. Asa ca Regele s-a uitat in stanga, a rascolit in urna din dreapta si a extras un dosar pe care scria Petrica. Oh, da, dupa 4 ani de dictatura feroce, soarta lui Petrica se afla in mainile cavalerilor. A fi… sau a nu fi … pe arhipeleag. Aceasta era intrebarea.

Petrica era singurul obisnuit cu astfel de situatii, avand de altfel un succes dublu in anul precedent. Nu numai ca fusese acceptat inca un an pe insula mult dorita, dar mai fusese si promovat. Chiar daca zeii nu-si puteau incalca regula milenara cu privire la sederea pe insula (niciun strain nu va fi stat mai mult de 4 ani), africanul nostru astepta indurare de la cavaleri. Poate ca isi va face bagajele dar va pleca numai 20 de km pana la insula de la miazazi.

Numai ca regele a luat o hartie de la personal si a inceput sa citeasca. Ce anume? Rezultatele singurei sedinte la care au fost consultati si sclavii de noi. Ceva de genul: supra-incarca personalul din dotare cu sarcini inutile, face viata un calvar oricui ar incerca sa-si ia concediu si pe deasupra calitatea proiectelor manageriate cam lasa de dorit. Oh, da, raspunsul este simplu: a sosit ziua in care Petrica trebuie sa-si faca bagajul. Spre Africa.
Maroniii si cadoul buclucas

Fie ca degetele regelui erau transpirate, fie ca dosarele aveau coperti lipicioase, Zorro si Moustache n-au putut fi despartiti nici macar in acest moment crucial. Numele lor au fost rostite impreuna. Cu ceva vreme in urma, populatia corporatista a putut observa doi maronii de nedespartit: unul cu mustata rasucita si unul cu trasaturi feciorelnice si sensibil rau la gripa. Atat de sensibil ca la primul stranut il vedeai cu o masca de tifon, masca ce avea sa ii aduca si pseudonimul.

De-abia s-a mutat Moustache in casa noua ca a si primit un nou locatar: pe Zorro. Nimic neobisnuit, daca nu ar fi fost un apartament cu o camera. Moustache si-a luat masina dar gurile rele spun ca si-au luat masina din moment ce Zorro il insotea de fiecare data pe scaunul din stanga. Asta pentru ca volanul era pe dreapta invartit cu voie buna de Moustache. Maronii erau peste tot impreuna: la serviciu, acasa, la supermarket, la plaja si mai ales la chiulit. Numai ca intr-o buna zi, armonia cuplului a explodat.

Daca nepoata-mea a primit o vacanta la Disneyland pentru ca a invatat bine, tot asa a primit si Zorro un cadou de la parintii lui. Nici mai mult nici mai putin decat o nevasta, foarte draguta de altfel. Probabil a costat o avere. Spre ciuda lui Moustache, care ros de gelozie, si-a alungat colegul si din garsoniera si de pe etaj.

Mutarea a avut consecinte nefaste. Maronii nu au mai putut trisa, acoperindu-si unul altuia greselile si inventand scuze pentru lipsa subita a celuilalt. Pe de alta parte, mafia maronie in continua destramare n-a mai putut sa le acopere spinarile. Oh, da, venise ziua in care Regele Arthur a dat din cap si a spus: no-no. Moustache n-a mai asteptat expirarea contractului. Si-a facut bagajele si dus a fost. Cat despre Zorro, inca mai spera ca in cele 6 luni ramase sa se intample o minune si sa fie lasat sa toarca in continuare in lenea lui proverbiala.
Un dosar mirositor

Si acestea fiind zise, regele a dat sa plece, si sa ridice sabia in semn de incheiere a sedintei. Un miros specific nu l-a lasat insa. Pe masa mai era un dosar aflat in aceeasi stare de descompunere in care parea ca se afla si personajul la care se referee. Oh, da, cavalerii nu puteau depune sabiile pana nu decideau sentinta Stinkatorului.

De altfel, nici nu era de mirare faptul ca sconcsul fusese dat uitarii. In ultimul an, indianul lua contact (telefonic) doar cu angajatii de la resurse umane carora le mai turna cate o telenovela. Cand a zis ca se insoara in India, n-a obiectat nimeni nimic. Putin mai suspect a fost cand s-a intors fara nimic pe deget dar am crezut ca s-a asfixiat femeia in somn de la duhoare si din nou n-am zis nimic. Cand a zis ca trebuie sa mearga in India pentru ca logodnica si-a pierdut bratul in accident, a primit un nou pseudonim: King of Lies. Iar cand a telefonat si a spus ca nu stiu ce boala imaginara a contactat, déjà treaba a inceput sa puta. Bine, putea oricum si daca era el.

Asa ca Regele a plecat lasandu-I pe ceilalti sa ghiceasca raspunsul. Raspuns cu care stinkatorul a plecat (din nou) in India. De data asta in concediu legal, urmand sa revina pana in ianuarie, moment in care ramanea fara contract. Numai ca n-a mai aparut. Si desi cei de la Resurse Umane se pregateau pentru noi minciuni care sa justifice prelungirea concediului, Stinkatorul i-a surprins pe toti. Dupa o saptamana in care n-a stiut nimeni de el, sconcsul a spus adevarul: nu va mai veni pe insula.

Oh, da, venise ziua fara stinkator. Ar fi putut sa dea si el un mail ca Dl. Jenkins. Sau sa tina un speech de plecare. Sau sa ne dea si noua de baut. Numai ca Stinkatorul a tinut s-o puna din nou la incercare pe roscata de la marketing. Care intr-o criza de inspiratie a scris astel in newsletterul saptamanal: Ultima zi a stinkatorului este azi. Dl stinkator a ales sa urmeze o cariera alternativa. Mda, probabil de vanator de caprioare prin metoda gazarii, as fi adaugat eu.


Comentarii

 1. Silviu

  Wow, in sfarsit intri la voi in firma si nu trebuie sa aprinzi lumina in mijlocul zilei :)
  Kudos to Arthur ;)

 2. unique2

  Wow, in sfarsit intri la voi in firma si nu trebuie sa aprinzi lumina in mijlocul zilei :)
  Kudos to Arthur ;)
  Tot trebuie. Inca n-am scapat de reprezentantii religiei (h)induse :D


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.302
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare