Luni, Mai 4, 2009, 05:27 AM 

Busy S07E06: Ziua muncii
     media: 0.00 din 0 voturi

Primele patru luni din an au trecut ca prin farmec. A venit 30 aprilie si lumea din corporatie s-a adunat ciorchine la mine pe etaj. Motivul? Unul din cavaleri tinea un speech pentru doi maronii care plecau. Maine, spunea Cavalerul mesei rotunde, spre deosebire de alti ani, nu va fi numai o zi in care vom fi eliberati de zecile de dosare din jurul nostru, dar va fi si o zi in care ne veti lipsi. Ei nu, mie nu-mi lipsea nici unul dintre cei doi maronii, dar Cavalerul avea totusi dreptate. De 1 mai, nu sarbatoream Ziua Muncii pe insula. Paradoxal insa, sarbatoream in sfarsit venirea a 8 luni de zile in care puteam macar spera la idealul pentru care multi murisera la 1 mai 1886: un program de 8 ore pe zi.

Din episoadele anterioare din Busy Season:

- Exodul maroniilor pe insula comorilor este curmat de criza financiara, astfel ca numarul maroniilor scade brusc de la 10 la 4 in numai 4 luni. Legislatia muncii favorizeaza din pacate infractorii frecatori de menta, asa ca cei din conducere isi pun mintea la contributie serios pentru a-i determina sa plece
- Tot la o stratagema de success am aplicat si eu pentru a scapa de celebrul proiect Sunca aflat in gestiunea dicatorului african Petrica. Din pacate, n-am scapat de el de tot, magarul imi era inca sef pe un proiect cu fabricantul de barcute care incepuse sa devina si obraznic pe deasupra. O alta strategema era imperios necesara
- Criza financiara nu genereaza numai emotii legate de pierderea locului de munca dar si un volum de munca mai mic si mai uman. Si cum doar o viata avem, noi, acei corporatisti de viata nu putem decat sa ne bucuram de micile bucurii din busy season cum ar fi Balul de Pasti sau Man Day. Sau sa facem misto de Mr. Ridiculous la POD

Ultimul episod din Busy Season : Ziua Muncii

Iata ca s-a terminat inca un busy season si ca la orice ultim episod audienta asteapta finalul cu sufletul la gura. Va razbi binele (unique2) si va fi raul (Petrica, maronii, stinkatorul) invins? Nu ne ramane decat sa vedem impreuna intr-un nou episod din busy season. Luati insa aminte: aceasta e un blog romanesc si nu un film American, ca atare happy-endul nu este obligatoriu.
Mythbuster-ul roman
Pentru a evita o fractura de creier, vom incepe cu niste exercitii de incalzire. Mai précis cu un dans la Bal. Care bal de Pasti s-a transformat brusc in Balul Primaverii dupa ani buni de zile in care faceam bal doar de cele doua sarbatori crestine cu denumire implicita: Christmas Ball si Easter Ball. Motivele schimbarii n-au fost enuntate in invitatie dar pot fi deslusite dand o raita pe la etajul 2, etaj la care trebuie sa aprinzi lumina si ziua pentru a zari cele 7 capete de maronii bolborosing incantantii in urdu.

Cum pe insula orice susa are o tema, organizatorii s-au gandit ceva si au ales James Bond theme. L-am vazut pe Chris imbracat in pisica alba impartind fise de cazinou, un alt urat se dadea crupier, a fost si o tombola la care EU am castigat marele propriu dar totusi seara nu se putea incheia fara distrugerea unui mare MIT. Imediat dupa aperitiv, un mythbuster imbracat in chelner s-a apropiat de noi spunand “Buna seara”. Ei da, nu “hello”, nu “good evening” ci “buna seara”. Da, in limba romana. Si cu asta, mitul corporatistului tradat in dragoste si naufragiat pe insula pe care este singurul roman a fost spulberat in doua cuvinte.

POD reloaded
Am trecut eu si peste asta si saptamana urmatoare m-am dus la serviciu. N-am putut sa lucrez insa, pentru ca …aveam din nou un POD. Numai ca de data asta, am deschis invitatia sa vad unde trebuie sa ne intalnim si am citit cu stupoare Location: Mr. Ridiculous’ House. Ei da, Mr. Ridiculous n-a asteptat sa se faca bine 3 jumate ca si-a luat proiectorul si laptopul la spinare incercand sa-l monteze pe unul din peretii din salonul lui.

Daca as fi fost eu POD leader si as fi incercat sa aduc oamenii acasa, ar fi fost prietena care ar fi zis: This is ridiculous! , iar eu as fi cautat o sala de conferinte prin firma. Dar numai ca el era POD leaderul, asa ca a profitat de ocazie sa ne arate ce casa mare are el si ce case mici inchiriem noi din care evadam noaptea prin baie. Dupa ce m-am evaporat total batut de soare din toate partile (avea si acoperisul cu ferestre) in timp ce ascultam performantele regiunii europene (in care biroul nostru reprezenta 0,001% din vanzari), Dl Ridicol ne-a invitat la un pahar de vorba. A fost surprins ca din 12 oameni au ramas doar doua betivane notorii de care n-a mai putut sa scape.
Profetul si ipocrizia
Dar gata cu balivernele si gata cu incalzirea. Avem un busy season de povestit si daca tot terminam seria, n-ar strica sa reamintesc de ce e sezonul busy. Ei bine, sezonul nu e aglomerat pentru ca avem niste proiecte grele. Sezonul e aglomerat pentru ca sunt foarte multe proiectele care trebuie incepute si preadate intr-un timp foarte scurt, mai précis pana la sfarsitul lui aprilie.

Nu mica mi-a fost mirarea insa cand m-am trezit cu un maroniu si un cavaler intr-o mica sala (va dati seama ce duhoare a trebuit sa suport) pentru planificarea altui proiect. Care proiect desi avea termenul de predare in iulie, trebuia inceput chipurile in aprilie. Ca asa e-n tenis. Sau in ce naiba mai facem noi pe-acolo. De altfel, nu de putine ori ma intreb cine are oare un program mai incarcat. Sa fie oare tenismenul intre Melbourne si Roland Garros sau corporatistul intre anul nou si 1 mai ?

Cavalerul m-a lamurit repede ce cauta maroniul in sedinta. Jobul respective era inter-conectat cu niste tari maronii, ca atare coloratul si-ar fi putut aduce contributia la intelegerea fenomenului. Unul din fenomene era asimilat cu o investitie si se numea… murava. Sau poate se scrie altfel, cine stie? Initial am crezut ca e vreun cuvant latin menit sa insemne ..cartofi sau alte legume, ceea ce ar fi fost o investitie foarte bine dat fiind faptul ca o criza economica e urmata de o criza alimentara .

Numai ca murava nu inseamna cartofi, murava (si toate instrumentele islamice de altfel) este sinonimul pentru ipocrizie. In cartea lor de baza pe care ar fi putut-o scrie foarte bine Coelho sau Garcia Marquez, cele mai mari pacate sunt porcul, pornografia si dobanda (ca ban nemuncit). Si oricat de pacatos as fi eu din toate cele 3 puncte de vedere, n-as putea sa nu remarc smecheria lor perfida. Ei nu iau dobanda, ei doar imprumuta bani pentru a primi inapoi … o suma mai mare !!! Sau suma imprumutata plus un dar extreme de consistent. Ceea ce in orice manual de economie se numeste … dobanda efectiva !!! Hai sictir, ba!
Ce tie nu-ti place...
In fine, am terminat conferinta cu un car cu nervi si m-am intors la oile mele. Iar oaia cea neagra era reprezentata bineinteles de ... Petrica. Un necaz nu vine singur, spun cu mare dreptate batranii, asa ca pe acelasi proiect primesc telefoane disperate de la client (fabricantul de barcute despre care am vorbit si in sezonul trecut) care e culmea obrazniciei. Si ca sa puna capac la toate, din umbra apare Stinkatorul (ei da, s-a intors dupa ce lipsise 4 luni cu niste boli imaginare).

Care Stinkator a inceput sa fabuleze, cum ca are si el un client din acelasi grup cu barcagiul, si ca datele se bat cap in cap. Ca atare, el are dreptate si noi suntem prosti. Cum ziceai ma ca se cheama clientul ala al tau?, l-am intrebat eu cu stupoare. Din pacate pentru el, auzisem bine. Era acelasi client in care aveam niste actiuni luate de mult. Si cum politica interna ne interzice sa avem actiuni in grupul din care face parte un client, m-am dus direct la cavaler si am aruncat bomba.

Am sustinut asa de bine cazul incat n-au avut ce face decat sa ma scoata de urgenta de pe jobul exploatatorului de Petrica care aruncase déjà in ura vreo 10 note de revizie sperand ca le voi si rezolva. Ei bine nu, africanul a trebuit sa cunoasca pe pielea lui proverbul Daca taceai, filosof ramaneai. Daca nu s-ar fi atins de notele de revizie totul ar fi fost bine. Asa insa, notele de revizie au trebuit sa fie si inchise. Si cum eu eram scos definitiv din schema, Petrica a trebuit sa le inchida, dandu-si raspuns singur la problemele inutile pe care si le crease cu manuta lui.

Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea (sezonului 7) asa.

SFARSITUL SEZONULUI 7


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.332
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare