Vineri, Decembrie 5, 2008, 05:17 AM 

Avancronica sezonului
     media: 0.00 din 0 voturi

Dupa 4 luni de acalmie si de frecat menta, timp in care Camelotul corporatist mi-a favorizat intr-o mai mica masura contributia la blogosfera romanesca, am fost nevoit sa mai rup o fila din calendar. A mai ramas doar una pentru decembrie, luna care pentru multi ar insemna relaxare, cadouri de Craciun si petrecerea de revelion. Pentru corporatisti insa, ultima luna din an are si o alta semnificatie.
Secret Santa

Ca sa nu incep chiar asa de pesimist, as putea aminti de o traditie mai placuta si anume Secret Santa. Cea in care vei primi un cadou de la un Mos secret iar tu la randul tau vei face pe secret Santa pentru cel care s-a nimerit sa iasa din caciula cand ai tras biletelul de la HR. Chiar zilele trecute vorbeam cu o cunostiinta ce cadouri li s-ar potrivi unor personaje de pe blog in cazul in care numele lor celebre ar iesi la tragerea la sorti .

Pai, un set de cosmetice compus dint-un sapun, un anti-perspirant si un deodorant i s-ar potrivi de minune Stinkatorului sau dihorului african. Un ghid de petrecere a timpului liber pe insula i-ar veni ca o manusa lui Petrica care nu si-ar mai pierde timul cu note de revizie sau cu mutatul televizorului dintr-o camera in alta (dupa relatarile unui vecin). In fine, un tablou mare inramat cu orarul de lucru i-ar fi util si Micului Maroniu care nu ar mai pleca acasa la ora 11 la fiecare criza de nestiinta.

Insa gata cu discutiile despre Santa, ca nu asa ii sade bine unui blog corporatist. Pentru corporatistul de rand, luna decembrie aduce cu sine o groaza de munca si iminenta apropiere a serialului ‚Busy season’. Pentru unique2 si al sau blog, luna ianuarie 2009 va marca inceputul sezonului 7, urmat de o serie de insemnari din ciclul BusyS07E..
Ploua cu reactionari si petrici

Ca si in anul trecut, sezonul va fi inceput de combinatia fatidica Reactionar (sefu), Little Hitler (clientu) si ceilalti hitleristi (idiotii din filiala noastra din strainatate care chipurile ne ajuta). Desi munca preliminara s-a terminat de ceva vreme, Reactionarul si-a confirmat nickul printr-o serie de note de revizie precum si delegarea tuturor atributiilor de mgr (mai mult magar decat manager). Ca urmare, jobul lui s-a redus doar la a scrie note de revizie de 2 lei si la a pretide rezolvarea lor imediata.

Unul dintre invinsii noului sezon este fara indoiala Petrica. Vazand ca unique2 e unul din cei care pot, Petrica l-a cocosat cu 4 proiecte naspa, inclusiv cu faimosul „Sunca”. Numai ca Doamne-Doamne nu ii ajuta pe cei care venereaza elefanti si vite, astfel ca doua proiecte s-au anulat, in mare parte datorita 'bunavointei’ actionarului nostru din strainatate. Un alt lucru neprevazut de Petrica a fost schimbarea ‚dirigului’ lui unique. Astfel ca fricosul care s-a identificat in mai multe randuri ca prieten al lui Petrica a fost inlocuit de un om foarte constient de supra-munca pretinsa de colorati si care l-a scos pe autorul blogului din proiectul Sunca, substituindu-l cu o scotianca mult prea rea de gura pentru standardele africanului.

Asa ca din 4 proiecte, Petrica se va multumi sa-si manifeste inclinatiile exploatatoare doar pe unul dintre ele. Este vorba de cel cu fabricantul de barcute care, in contextul crizei mondiale, va inventa noi comparatii colosale pentru a-si mari artficial profitul (probabil sub-contractare de la Noe pentru a sa Arca) . De altfel, proiectul a debutat ca un veritabil sitcom cand a fost amanat cu 4 zile din motive bizare: traininguri neanuntate, concediul meu despre care dictatorul n-a fost instiintat de catre HR si, ca sa puna capac la toate, probleme tehnice bizare la un avion care m-au tinut pe meleaguri elvetiene cu o zi in plus.
Atentie la voo-doo

Pe langa respectivul job cu Petrica, labartat aiurea pe cateva saptamani disparate in februarie si martie, unique va avea sansa sa lucreze din nou cu dirigul cel deschis la minte. Numai ca tot cu el a lucrat si prin iunie, dar prin intermediul voo-dooului exercitat de Petrica toata echipa s-a imbolnavit , ceea ce in conditiile unui client foarte exigent dar si prost pregatit, s-a tradus prin munca zilnica pana la 2-3 dimineata. Ca si remediu, i-am putea recomanda lui unique sa mearga mai des pe la biserica (fie ea catolica, protestanta sau baptista ca ortodocsi n-au patruns inca pe insula).

In fine, in lipsa Suncii, busy seasonul se va incheia in aprilie cu cativa clienti mai mici. Din pacate, orice veste buna este urmata de una rea asa ca vreo doua proiecte il au ca manager pe Reactionar. Sau cu alte cuvinte, doua joburi in care unique va avea cumul de functii prin lejeritatea cu care dl Reactionar deleaga catre subordonati absolut toate responsabilitatile. Dar in fine, calul de dar nu se cauta la dinti asa ca absenta lui Petrica din peisajul primavaratic nu poate fi decat o mare sarbatoare.
Elementul surpriza: pericolul acru

Mai ales ca dupa busy season poate urma din nou o calatorie in jurul insulei in cautarii florii cu sapte culori ca anul trecut. Pana atunci insa, ma asteapta multe pana in aprilie iar daca nu ma omoara armata de colorati, nu stiu in ce masura voi scapa nevatamat de vizita singurelor doua fiinte care ma pot destabiliza. Mai ales ca cea mai periculoasa si-a anuntat intentia de a folosi diverse obiecte din gospodorie (cum ar fi creioane mari-suveniruri, trepiedul foto, facaletul ) in cu totul alte scopuri decat cele care mi-au servit mie in experienta mea pacifista pe meleaguri atlantice. Si asta cam de fiecare data cand as pomeni de niste junioare atragatoare sau cand as veni acasa pe sapte carari dupa o „sedinta” in puburi cu baietii mei sau cand as alinta-o pe Stapana facaletelor cu apelativul de acritura.

Va reusi oare unique2 sa termine cu mintile (si mai nou oasele) intregi noul sezon? Ramane de vazut si citit. Numai pe blogul corporatistu, bineinteles.


Comentarii

 1. amy

  pe cand un post despre Elvetia?:D

  pupici nevinovati :)

 2. unique2

  pe cand un post despre Elvetia?:D

  pupici nevinovati :)
  Pai in Elvetia am fost acuzat (de aceleasi elemente) ca n-am manageruit bine jobul pt. ca ne-am plimbat mult prin tara si n-am vazut bine orasele :D
  Pupici nevinovati si tie :)


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.637
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare