Vineri, Septembrie 26, 2008, 04:18 AM 

Cine sa traiasca?
     media: 5.00 din 1 vot

Putini scenaristi de la Holiwood ar incepe un film de dragoste cu un personaj cautand nervos pe internet. Mai spunem ca personajul nostru nu are rolul principal in povestea de dragoste si mai pierdem cativa scenaristi din cei “putini”. Daca mai adaugam faptul ca acel ceva cautat pe Google este “ situatii financiare - stocuri” cei cativa scenaristi ramasi vor intra in greva. Caz in care nu ne ramane de facut decat sa vedem cum viata reala bate viata din film.

In viata reala, personajul corporatist, masculin sau feminin, este stresat in permanenta, intotdeauna cu mana pe mouse si ochii in monitor. Din pacate, graba nu il va ajuta sa plece acasa la o ora rezonabila. Febril, va fi intotdeauna in mijlocul unui tabel, unui raport sau in cautarea unor termeni pe google. Timpul este esential si orice pista gresita pe care l-ar aduce Excelul, Wordul sau google il va irita si il va face sa injure.

Ce poate face un corporatist cand cauta situatii financiare de la Electrica si gaseste ce? Un blog? Un blog pe care nu numai ca nu va gasi situatii financiare dar in care reprezentantii contabilitatii sunt contopisti, economisti de pe vremea lui tataie si comunisti? Pai ce sa faca? Poate sa planga, sa injure sa dea cu pumnu in masa sau sa .. sa citeasca blogul cu multa curiozitate?!?

Ei nu, am glumit, asta nu se poate intampla. Decat daca... daca avem de-a face cu un corporatist special. Mai precis o corporatista. Poate cu o vechime ceva mai mica decat corporatistul al carui blog il cititi acum, dar cu o vointa de fier. Inhamata pe mosia plantatiei actuale in urma cu an, avea sa se trezeasca cu prea multe pe cap mai curand decat ar fi crezut.

Aterizata intr-o dupa-masa infrigurata de 17 decembrie in orasul lui Bacovia, avea sa aterizeze si virtual pe un blog. Un blog intunecat, care desi avea un ambalaj amuzant ascundea multa tristete, neputinta si poate chiar resemnare. Nu mai conta ca era tarziu, ca se apropia Craciunul, ca erau multe de facut la serviciu si ca ziua de lucru era inca “tanara” la orele 16:54.

A stat si a citit aproape o ora regasindu-se adesea in situatiile enumerate. Contabile contopiste vazuse si ea destule. Nici de dastepti nu scapase, poate mai mult din domeniul auditului decat din cel al IT-ului. Ba mai mult, avea si ea un blog pentru a-si alunga amarul, blog avand numele unei pasari de mult apuse din Oceanul Indian.

Afara era intuneric bezna dar n-a putut parasi blogul fara a lasa un comentariu care tradus suna astfel: Am ajuns la tine pe blog din greseala – cautand pe google “situatii financiare stocuri...”. Nu mai e nevoie sa spun, sunt o corporatista si eu. Oricum, iti voi adauga blogul in blogroll – sper ca nu te superi.

Nu intamplator am spus tradus deoarece era in engleza, fiind un raspuns al altui post in engleza, Kiss and Leave. Este vorba despre un post unicat pe acel blog, singurul pe care autorul l-a scris vreodata inca sub stapanirea celor 6-7, dar cine le-a mai numarat, pahare de rom cu cola. (Acum ca o paranteza, iubita, daca n-as fi baut, n-as mai fi scris postul, google n-ar mai fi indexat blogul, A. nu ar mai fi ajuns la mine si noi doi nu ne-am fi cunoscut :-*). Si tot o premiera pe acel blog e realizata si azi, 26 septembrie, data la care cititi deja primul post despre un personaj pozitiv in viata: AMY.

Amy a continuat sa scrie pana cand blogul ei a fost descoperit de unul din sefi, acesta fiind mai putin incantat de dezvaluirea unor aspecte de pe plantatie. And deleted it was! A continuat insa sa citeasca blogul corporatistului unique2, ba chiar a si comunicat cu el, imprietenindu-se si impresionandu-l cu altruismul ei nemaintalnit. Tot din altruism a impartasit url-ul si prietenilor ei, recomandandu-l cu multa caldura.

Proverbul ‘Spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cu cine semeni‘’ s-a dovedit valabil, astfel ca cea mai buna prietena a ei a intrat in randul cititorilor de aventuri corporatiste scrijelite de unique2. Nu peste foarte mult timp ‘kiss’ a devenit si altceva decat parte din titlul unui post trist pe blog. Si aici ma retrag eu frumos si ii las pe scenaristii de la Holiwood sa faca un love-story care incepe cu Amy cautand situatii financiare pe google (fara ca Amy sa fie personaj principal).

N-as putea incheia insa fara ca cei doi interpreti principali din filmul mai sus mentionat sa-i multumeasca lui Amy si sa faca reverentele de rigoare. Mai mult, ii ureaza multa sanatate, fericire, succese si de ce nu, un nou blog mai ferit de ochii sefilor.

LA MULTI, MULTI ANI, AMY!! >:D< >:D<


Comentarii

  1. amy

    Multumeeeeeeeeeeesc mult mult mult de tot! :) >:d< >:D< >:D<
    A, da, si oricum viata mea e o telenovela :))) Now it's official!

    Sending lots of (innocent) hugs and kisses your way!


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.631
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare