Luni, Februarie 25, 2008, 04:44 AM 

Busy S06E05 Mai aveam un singur dor – Liga Campionilor
     media: 3.00 din 1 vot

Indian omorat cu sange rece de un coleg roman. O noua tragedie in multinationale . Mafia rumena strikes back. Doliu printre indienii pe o insula din Atlantic.
Acestea ar fi putut fi doar cateva dintre posibilele titluri din presa in cazul in care nu mi-as fi controlat suficient de bine nervii in urma quasi-reviziei stinkatorului indian descris in episodul anterior.

Din episoadele anterioare in Busy Season
- workacholicii din toate colturile globului si-au dat intalnire pe insula in care-a nimerit corporatistu, mentionand adesea cu nostalgie recorduri triste cu privire la numarul orelor petrecute in corporatie
- corporatistu a intrat in a opta luna de trai nineaca in corporatia din Atlantic, cea care tinde sa se transforme si aici din ‘a doua casa’ in ‘prima casa’
- in fine, stinkatorul indian se plictiseste amarnic si descopera in cele din urma facilitatea editarii de note de revizie direct din softul minunat, moment prielnic pentru a-si etala prostia spre disperarea corporatistului unique2

Episodul 5: Mai aveam un singur dor, Liga Campionilor

Dupa un week-end incheiat duminica evident la birou undeva pe la 23,30 in care am dat la greu din taste, ziua de luni m-a gasit si mai zombie decat eram vineri. Se pare ca am stat degeaba sa-i demonstrez stinkatorului cat de rau e sa deschizi gura (de fapt nota de revizie) fara sa citesti inainte din metodologia firmei care-ti da un ban. Evident, un ban ca sa adaugi valoare si sa faci vanzari in loc sa-ti subminezi colegii cu comentarii de 2 lei facute la norma.

Dupa ce am navigat prin soft si prin baza de knowledge data cateva ore bune, i-am atasat cretinului fix acea pagina in format pdf (din Biblie, adica metodologia globala) in care ii explicam de ce trebuie sa pun formularul X si nu e nevoie de formularul Y. De fapt nici nu era complicat, ideea e ca nu te intereseaza pe tine ce date baga clientul in excelurile lui din moment ce oricum nu-ti trebuiesc mai departe.

Ei bine nu, idiotul stia una si buna ca asa facuse el la nu stiu ce client care avea cu totul alt profil si alt contract cu noi. Asa ca, ghici raspuns pe capul lui la toate stradaniile mele: The template [ABC] needs to be filled in. Iti dai seama cate argumente pe capul lui. Deja mi se suise sangele la cap iar foarfecele si cutitasul de deschis scrisori incepeau sa capete cu totul alte semnificatii pentru mine.

Norocul lui a fost ca m-a intrebat un junior ce mai face Scofield in Prison Break, suficient cat sa ma deconecteze de la actiunile criminale exact in punctul lor cuminant. I-am recomandat juniorului sa se uite la Marimar si Sarmana Maria, pentru ca oricum sunt telenovele mai bune decat cea in care s-a transformat Prison Break Am avut sustinere in gasca latino.

Si cu asta basta, am lasat notele de revizie deschise si m-am facut ca ploua. Oricum ploua. Moment prielnic pentru hienele de austrieci si greci sa ma atace de la spate cu niste probleme care trebuiau finalizate de mult, dar ti-ai gasit... Lasa-ma sa te las. Evident, Reactionarul le dadea apa la moara, ca de... client first, people last. Iata un posibil slogan pentru firma de altfel. Chiar suna bine: client first, people last. Cool!

Trecand la lucruri mai serioase, ajungem la alt client, tot din Europa Centrala care se dadea in barci. Pardon, fabrica barci. Super scule, top-class technology, ultimul racnet din oferta era cea din imaginea de mai jos.


Foarte dragute, nimic de zis, au chiar si un motoras de 29 kw, numai bun de un canoe river sau de mers la plaja. Poate imi iau si eu una, sa ma dau pe Atlantic. Nu de alta, dar daca tot zice lumea ca sunt dus cu pluta, macar sa aiba un suport pentru declaratii.

Toate bune si frumoase pana cand clientul a pus problema evaluarii cosmeliei. Dupa vreo doua saptamani de asteptare asidua (ca vezi, domne, ca e greu al naibii sa faci o evaluare), apare si rezultatul. Omul, un finut, ne-a zis dinainte, sa nu fim surprinsi Mai, uite cum m-am gandit eu sa facem: si-a vandut Gogu din deal cosmelia si tot in barci se dadea, vindea vreau sa zic. Asa ca aflu eu de la Leana lu Vasile cu cat a vandut-o si atat cer si eu pe-a mea.

Se gandesc capetele luminate de la noi cum sa facem si zic: Da dom’le, nicio problema, daca tot barci face si ala, e bine. Asa facem. Numai afla tu pretul. In fine, raportul ajunge in cele din urma pe masa noastra. Il deschid eu, vad niste cifre una langa alta, dar multe rau, prea multe ca sa le pot numara macar. Ma scarpin eu in cap, vad din raport ca tot barci face, dar ca Toma necredinciosul arunc o uitatura pe furis pe internet.

Ei da, uite ce barci facea vecinul Gogu:


Asa ca-i fac si eu clientului un raport, cu mentiunea ca o sa ia pretul ala pe pravalie cand o sa ninga rosu pe gard la calendele grecesti in Insula Pastelui Cailor. Si cu acestea fiind zise, i-am raspuns la mail si am trecut la urmatorul mail din cele 50 de ravase electronice primite zilnic (evident toate cu titluri gen reminder dead-line, action needed etc.

Ei bine, urmatorul mail ma anunta ca am fost identificat ca si campion. Dar nu orice fel de campion, ci campion in softul firmei. Normal, la cat am rasfoit programelul ca sa-i explic indianului ca la copii de clasa I... Mai pe scurt, n-as vrea eu sa mai prestez ceva ore suplimentare cat sa fiu un fel de hot-line pentru tool-ul revolutionar al firmei? Maronii deja faceau misto de mine. Ma si vedeau pe post de operator: Good evening, you reached unique2 non-stop hot-line. How can I help you with the tool?

Oricum, ideea e ca aveam de ales. Da sau nu. Si oricat de evidente ar fi dezavantajele, nu puteam nega ca ar fi si avantaje. Unul e simplu, am ce scrie la evaluarea finala dar si in CV (in cazul in care plec intra-grup pe alta insula sau in alta tara). Ceea ce inseamna promovare, egalitate cu indianul si bineinteles bani. Iar un altul ar fi ca in mai, cand are loc jobul cu indianul, as putea sa-i raspund altfel la nota The template [ABC] is needed. Ceva de genul: Auzi, ma, puta, tu cui ii dai lectii de metodologie aici? Cumva unui... um,..ca am uitat cum ii zice, um, ...ah... cumva unui campion?


Comentarii

  1. Amy

    nu-ti deschizi si hotline de excel?:)) am si eu niste probleme cu exportatul din SAP in excel si compatibilitatea cu Office 2007...


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.406
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare