Luni, Februarie 11, 2008, 06:18 AM 

Busy S06E04 Insarcinat in luna a opta
     media: 0.00 din 0 voturi

Din episoadele anterioare in Busy Season

- incet dar sigur, corporatistu a adunat sapte luni in corporatia din Atlantic, asediat din toate partile de reactionari, maestri in liste, corporatisti de Bragadiru si clienti absurzi si fixisti

- perioada ante-Round table se incheie cu bine, cu unele reactii de prost crescut ale corporatistului de Bragadiru, toata lumea asteptand reactiile cavalerilor

- unique2 concepe o strategie de cucerire a redutei managerilor prin bunavointa adresata prietenilor counsellorului; din pacate discutia despre workaholici este interceptata chiar de catre un cavaler bine ascuns intr-un “acvariu”, tocmai cand cei de mai sus credeau ca sunt singuri pe etaj

Episodul 4: Insarcinat in luna a opta

Actually, it is not so bad being an workacholic!, s-a auzit vocea din ‘acvariu’ tocmai cand ma gasisem eu sa profit de situatia 1:1 cu prietena sefului si sa-i vorbesc dojenitor despre workaholismul ei. Ei da, a trebuit sa ne schimbam scenariul si sa intram la cavaler in birou sa facem conversatie. De trei ani ma tot chinui, continua el, sa-i fac pe oameni sa munceasca peste program. Din pacate n-am reusit pe insula.

Omul parea ca regreta lucrul asta. La urma urmei, chiar inspira compatimire. Adica bulangii astia de manageri nu stau deloc peste program si ii zic in fata ca n-au timp sa termine, lasandu-l pe el sa duca joburile la bun sfarsit. In realitate, omu era el insusi un terminator in ale Notelor de revizie, bagand la greu note de revizie fara nicio noima si speriind toata lumea prin munca excesiva. Si nu e vorba de munca d-aia care adauga valoare, ci de lucru manual. In cazul de fata, da-i si editeaza note de revizie.

Discutia a alunecat usor la perioada nostalgica. Evident, pentru ceilalti doi parteneri de discutie asta insemna amintirea clipelor de exces de zel din alte tari. Cavalerul, care fusese prin Australia inainte, si-a amintit ca acolo firma inchiriase permanent mai multe camere la un hotel de peste drum. Motivul? Pai de ce sa mai plece angajatii acasa? Sa piarda timpul in trafic? Nu mai bine sa faca un dus la hotel si cu putina indulgenta (poate in off-busy season doar) sa traga si un puiut de somn de o ora dupa care sa se intoarca la serviciu?

Nici gagica din Extremul Orient nu s-a lasat mai prejos. La ei era si mai simplu, pe deasupra si mai cost effective. Firma amenajase niste dusuri si vestiare in corporatie. La ei chiar nu aveau timp sa doarma, asa ca paturile nu s-ar fi justificat. Si-a amintit cu un oftat, ca la ei statuse si 3 zile la rand in birou fara sa paraseasca incinta iar ziua medie de lucru era de 20 de ore. Pe insula, erau zile cand pleca chiar si la 10 seara. Evident, mergea acasa, se odihnea putin, dar la 1 noaptea se trezea si se plictisea asa ca incepea sa lucreze pe laptop.

Ar mai fi palavragit ei mult si bine, dar deja mi se inchideau ochii, asa ca am tras-o cu forta afara si i-am urat cavalerului un week-end placut printre laptop, dosare, cutii de pizza si cola facute morman pe birou.

Intre timp, am facut un calcul. Implinisem sapte luni, intram in luna a opta. Contabilizam lunile ca o femeie insarcinata . Ma insarcinasera destul managerii cu diferite joburi, numai ca nu urma sa se intample nimic cu mine in urmatoarele doua luni. Mi-as fi dorit ca macar mintea sa imi fete cativa pui, sa ii trimit la Viena si prin indii, sa se mai destepte si clientii mei putin :)

In fine, daca tot vorbim de indii, cred ca ar putea beneficia de un implant de creier si unul dintre manageri, e vorba de acel stinkator descris intr-un articol din septembrie. Ei bine, atunci ma deranja la el putoarea emanata in zilele de vara. Acum e mai frig, nu prea stau pe langa el sa-mi mute nasul, in schimb imi muta mintea cu aberatiile scrise de el la norma in aceleasi note de revizie din softul de capatai.

Mai concis, nu stiu ce-a fost in mintea lui incat a putut sa fixeze planificarea unui job in noiembrie iar executia in mai. Toate ca toate, daca nu ar fi facut revizia ACUM, adica in februarie. Cand evident, eram in busy season, aveam 3 joburi concomitente si pe deasupra trebuia sa solutionez notele lu peste tot ACUM, de fapt daca se poate IERI. Desigur, nu erau multe, doar 67

Hai sa vedem un ‘esantion’ din ‘populatia’ notelor de revizie. Imi scrie el, cu multa imaginatie, la un moment dat ca ecranul trebuie actualizat. Nu zau, ce anume din cele nspe chestii ti se pare tie ca ar fi neactulizat? Sau vrei sa ghicesc? Nu de alta, dar ca sa parafrazez pe Parazitii Nu ghicim viitorul din palma in dughene mizere. Mesaj pentru Europa (sau Indii, as adauga eu): cred ca ne confundati! Evident, singura solutie era sa scriu si eu ‘Care?’ si sa-l las sa scrie alta nota de revizie cu ce-i trece lui prin mintea cea pustie.

Alta nota facuta la norma e cea in care imi cere sa pun diverse documente care nu pot fi gata decat pe la sfarsitul lui februarie. As putea sa-i spun tot in softul ala ca nu pot nici sa calatoresc in timp ca sa fac rost de ele. Mai incolo, in alta nota, imi zice ceva de elementele relevante pentru noi, cum ar fi.... parolele de la calculatoare!! Wtf??? De cand dracu testam noi parolele la calculatoarele altora cand nu le verifica nimeni nici pe ale noastre? Dracu sa le ia, sa le testeze auditorii sau cine pe cine naiba l-ar putea preocupa noaptea chestia asta!

Ma uit la numarul notei, fix 20, numar rotund, pe deasupra era si ultima nota facuta in ziua aia, restul le facuse a doua zi. Ceea ce ma face sa cred ca intre politistii care dau amenzi pe DN1 si stinkatorul nostru nu prea e nicio diferenta. Ambii lucreaza la norma.

A doua zi, notele sunt si mai câşe. La un moment dat, chiar zice despre potential de frauda. Si se ia tampitul de conturi la banci . Ca cica astea n-ar fi potential de frauda. De fapt, primul lucru pe care il inveti in meseria asta este susceptibilitatea conturilor bancare de a fi fraudate, ca atare contul bancar este intotdeauna potential de frauda la orice client. Dar ma rog, asta e genul care daca ar fi lucrat in administratia religioasa ar fi spus despre Papa ca nu e catolic.

Si cu asta mi-am ocupat eu week-endul. Tot week-endul. De fapt, aproape tot week-endul. M-am mai ocupat de niste statistici dupa mailul primit de la partenerii FRF pentru vanzarea biletelor la EURO 2008. Dupa ce imi facusem calculele cu Mr. Muscle si alti doi prieteni pentru campania de sustinere a echipei nationale la Zurich, expeditorul mailului ma anunta de o tragere la sorti pentru cele doua bilete.

Iar in urma scorurilor cerere/oferta, sansele la obtinerea biletelor sunt de 45% la meciul cu Franta si de 43% la cel cu Italia. Adica 20% pentru acces la ambele meciuri. Mergand mai departe, sansele noastre de a castiga toti patru ambele bilete sunt de 0,16%. Ceea ce e promitator, sunt ceva mai mari decat de a castiga la loto. Si cum eu mereu am sperat sa castig la loterie, poate am noroc la loteria asta. Daca nu, intram in campania de vanzare/cumparare bilete, in functie de cate anume castigam fiecare.

Asta e, vedem luni la tragerea la sorti ce si cum. Intre timp, sa scap eu de sarcinile astea, pana la CE o sa fiu in luna a 12-a. Si daca se mentine sincronul lunar trei europeni la export/ doi maronii la import, in iunie o sa fiu eu pata de culoare in corporatia din ocean. Considerand albul o culoare si maroniul aprioric.


Comentarii

  1. Amy

    ok, your busy season is definitely NOT getting any better...

  2. unique2

    Pai e loc si de mai bine, dar stii tu, tocmai m-a "pocnit" o melodie de-a Marijuanei: Dar in fiecare zi mai apare un nebun, napadit de ura vrea sa-ti arate ca e bun

  3. diribamburici

    :d Ms


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.510
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare