Luni, Aprilie 23, 2007, 08:43 PM 

Tara mafiotilor
     media: 2.00 din 2 voturi

Tara asta e in haos. Si nu are sa-si revina, daca voi astia tineri nu alegeti un presedinte tanar si destept cum e Mircea Geoana!. Cea mai neagra perioada din istoria mea de angajat are, in mod invariabil, ca amintiri si aceasta maxima rostita de tanti Carmen. S-a intamplat mai de multisor, cu cateva luni in urma de a deveni corporatist cand lucram la negru pe 60 de dolari pe luna la un exploatator autohton.

Restrictiile pe net din corporatie imi par adevarate nimicuri cand ma gandesc ca acolo nu existau. Pentru ca.... nu erau calculatoare. Barfa intra-corporatista e un adevarat talk-show pe langa nesimtirea cu care madam Carmen isi desfiinta proprii angajati in fata celorlalti si in lipsa subiectului. Evaluarea corporatista apare ca un test NASA pe langa parerile inepte ale tarancii de la marginea Husiului parvenita prin casatoria cu un lingau comunist.

Expatii lu peste care ma tot seaca de ceva ani incoace sunt adevarate genii pe langa figurile sterse si mediocre care lucrau si asa pe pile in conditiile de mizerie ale maretului Plafar. Scorpia cunoscuta la inceputul muncii in Corporatie parea o dulcica suava pe langa apucaturile tiranice si diabolice ale comunistei din Husi. Cultul senioritatii? Da, asta era din plin, dar parca la maretul nostru SENIOR pupincurist de manageri se manifesta totusi in anumite limite.

Sa va spun ca din zgarcenia hupitei de a nu repara o conducta de apa inghetata a trebuit sa folosim o iarna intreaga o toaleta insalubra intr-un subsol inundat? Ca mergeam sa ne mancam sandwitchul afara pentru ca inauntru era mai frig? Ca ne inghesuiam sa mergem cu treburi pe la Administratia Financiara din simplul motiv ca macar pentru o ora cat stateam la coada nu mai induram frigul?

Toate astea se intamplau din zgarcenia scorpiei care, pentru a suporta pierderile operationale datorate propriei prostii, facea economii in detrimentul necesitatilor fiziologice ale angajatilor. Activitatea consta intr-un plafar situat in incinta Targului 16 Februarie, obtinut aproape moka de la Administratia Pietelor, iar firma fantoma folosea si un spatiu de birouri inchiriat intr-un spatiu insalubru tot de la Administratia Pietelor. Spatiu in care madam cica tinea contabilitatea firmei, in fapt spala bani de la toate firmele si afacerile familiei din economia subterana. Mai mult de atat, mai si sub-inchiria o parte din acel spatiu altor firme.

Evident, imi trecuse prin mana contractul de inchiriere fara sa-mi fi dat prin cap sa-l scanez. Contract in care era clar ca nu putea folosi spatiul pentru altceva care sa nu aiba legatura cu desfacerea. Era adevarat ca la intrarea in firma era un stand cu faianta (cam asta pretindea tanti ca vinde acolo) luat de la o firma care oferea posibilitatea returului in termen de 3 luni, ceea ce s-a si intamplat la fix 3 luni. Contract in care tot negru pe alb scria ca spatiul nu poate fi sub-inchiriat.

Ce mai conteaza toate acestea insa cand sotul tarancutei parvenite ajunsa intreprinzator e ditamai directorul Administratiei Pietelor? Institutie aflata in subordinea publica a primariei de sector? Cand toate sectoarele aveau primari din aripa cea corupta a fostilor comunisti? Cand in spatele tuturor acestor scarbe corupte se afla insusi capul mafiei bucurestene?

Scarba proprietara a cosmeliei numita de ea Farmacia Verde avea obiceiul de a-si justifica privarea noastra de orice beneficii prin alta maxima Ce sa va dau, mai? Mie nu imi da, ma, Nastase nimic, ma! Cam bizara maxima pentru noi, care dupa afirmatia ce incepe aceasta insemnare, o credeam simpatizanta a PSD PCR. Satrapa nu era insa simpatizanta a unui partid, nici membru de partid, era doar membru al Mafiei! Al Mafiei comuniste care din 8 mai 1921 taraste in continuu Romania in trecut.

Astazi, protectorul cel pupat in cur si proslavit de mini-mafia din Administratia Pietelor e la al doilea puci. Mai intai cu seful lui de partid pe care il pupase in cur pana nu mai putuse pana atunci. Acum a reusit si cu Presedintele statului. El e cel care vrea sa reuseasca ce n-a facut nici macar Al Capone. Care nu vroia sa fie presedintele SUA.

El cu Mafia lui au facut din Romania tara nimanui. Coruptie, protectionism, pile, mafie. Din cauza lor, corporatismul este asa cum este acum in Romania. Din cauza lor multi investitori refuza sa intre in Romania. Din cauza lor investitorii care totusi intra sunt nevoiti sa se adapteze la realitatea romaneasca, sa dea spagi si sa exploateze salariatii existenti pentru diminuarea cheltuielilor cu salariile. Din cauza lor, Romania este printre singurele tari in care toate rapoartele catre investitori externi au paragraful de mai jos. Pentru TOATE multinationalele.

Prevederile legale si reglementarile romanesti in vigoare referitoare la fiscalitate sunt in continua schimbare. Aceste prevederi si reglementari nu sunt intotdeauna foarte clar formulate, putand fi astfel interpretate in diferite modalitati de catre inspectorii fiscali locali, sau reprezentantii Ministerului Finantelor Publice. Situatiile in care au existat diferende intre opiniile exprimate la nivel local, regional si national si intre reprezentantii Ministerului Finantelor Publice nu sunt neobisnuite. Actualul regim de penalitati si amenzi aplicabile in cazul depistarii unor incalcari ale prevederilor legale din Romania este foarte sever. Penalitatile pot ajunge pana la confiscarea sumelor in cauza (daca este vorba de incalcari ale regimului valutar), precum si aplicarea unor amenzi ce pot ajunge pana la 100% din valoarea taxelor si impozitelor neplatite. Majorarile de intarziere (aplicate la sumele de plata efectiv ramase) reprezinta procente care variaza si care se aplica zilnic sau lunar. Prin urmare, penalitatile, amenzile si majorarile de intarziere pot ajunge la sume importante de platit catre Bugetul de Stat.

Felicitari, nesatulule, pentru acest paragraf comun tuturor situatiilor financiare ale multinationalelor din Romania.

Tot hotul care striga Hotii a avut tupeul fantastic sa spuna despre presedinte ca nu are dreptul moral sa mai candideze la viitoarele alegeri. Si-atunci cine sunt candidatii cei morali? Capul Mafiei? Comunistul cu cele 4 televiziuni cu program la comanda? Nebunul orator securist? Ciobanul cu inteligenta mai mica decat propriile oi?

Ce mai vreti, mafiotilor? Sa prindeti in hora si multinationalele din Vest pe piata voastra neagra? Vreti ca singura alternativa la aceste corporatii sa ramana firmele voastre capusa si colosii de stat aserviti intereselor politice? Sa fie un nou exod in restul UE al oamenilor cat de cat destepti? Sa-ti fie frica sa mergi pe strada ca in Chicago? Asta vreti, mafiotilor?


Comentarii

  1. wtf

    mama, dar cand vorbesti, vorbesti nu gluma =d>

  2. isis

    unique, mergem de manuta la referendum, nu-i asa?mama lor de hahalere si zdrente, vorba unuia cu oi si terenuri multe!


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
E-mail: corporatistu@gmail.com

Cautare

Categorii

Aboneaza-te la insemnari


Dracu

CAPITAL

Ziarul Financiar

Prosport

Blog Status

Vizitatori:304.317
Insemnari:223
Comentarii:275
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare