Marti, Februarie 13, 2007, 08:50 PM 

Sectiunea 'despre'
     media: 0.00 din 0 voturi

Dupa cum am citit pe roblogfest, un site candidat trebuie sa aiba o sectiune despre. De unde oricine sa isi faca o idee ce e blogul respectiv si ce vrea el de la cititori sau de la viata. O sa substitui acest post cu o sectiune ‘despre’. Nu am cunostinte tehnice despre cum as putea face altfel.

Pentru inceput o sa incep cu inceputul, vorba lui BUG Mafia. Nu voi continua cu urmatorul vers din piesa respectiva, ci voi incerca sa raspund ‚ce e blogul respectiv’.

Dupa cum probabil cinefilii inraiti au sesizat deja, atat numele cat si motto-ul sunt inspirate din filmul ‚Memoriile unei gheise’. Veti putea crede ca sunt fan al acestui film. Dimpotriva. Chiar nu am fost incantat. L-am primit pe un CD de la cineva, de la o fiinta in care credeam mult dar care s-a transformat in deziluzia anului 2006. L-am vazut cand acea fiinta era in Italia, dupa ce-mi promisese ca-mi da un telefon cand vine... si telefon s-a facut!

L-am vazut doar pentru ca ii placea ei si pentru ca, eu tinand la ea, am vrut sa vad despre ce e vorba. Nu mi-a placut, dar mi-a ramas in minte fraza de inceput. Fraza pe care am pus-o ca motto. In fond si corporatistu este tot o gheisa, daca duc comparatia la extrem. De fapt, o comparatie elocventa e chiar postul Are you a consultant or a prostitute? Si daca o gheisa are succes cu memoriile ei, de ce n-ar avea si un corporatist?

De ce n-ar avea si un corporatist spatiul lui unde sa-si spuna parerile, de data asta in mod sincer, despre teamwork, proactive si innovative? De ce n-ar avea propriul dictionar in care sa explice altfel ce inseamna pentru el procesul de evaluare, cat de ‚mult’ il ajuta pe el softul firmei si ce intelege el prin promovari? De ce sa nu existe o galerie de personaje corporatiste pe care le tot evitam cum ar fi elementul de stres, seniorul indoctrinat, scorpia sau pensionistul care ne baga pe noi in mormant pana sa moara el? De ce sa nu vorbesc pana la urma si de viata de corporatist, asa ciudata cum e ea dar care a trezit interesul a cateva sute de cititori?

Continui cu cerinta roblogfest. Ce vrea blogul de fata de la cititori? Mi-aduc aminte cum a inceput totul. A inceput de la Alexandra, o buna prietena din liceu. Mi-era greu sa vorbesc despre ultimele doua deceptii iar Alexandra a spus ca uneori e mai usor sa scrii. Evident, se referea la scrisori, cel mult mailuri. Numai ca societatea a evoluat si de la e-mail la blog n-a fost decat un pas. Cum cele doua deceptii aveau ceva in comun si anume corporatia din care faceam parte, am pus un nume sugestiv blogului. Nu vroiam decat sa pot vorbi liber, sa ma pot gandi oricand inainte de a articula vreun cuvant. Pentru inceput, nu aveam decat un singur cititor de la care vroiam doar sa ma ajute

Treptat insa, descriind factorii din corporatie, m-am abatut de la scopul initial. Am descoperit ca mai puteam avea umor, ca imi face bine sa carcotesc. Scriind noaptea si stand pe messenger am adunat noi prieteni care aveau si ei aceleasi probleme. Ba mai mult, ultimele posturi fiind publicate pe ablog, la sectiunea ultimele insemnari, am adunat alti cititori, care nici macar nu ma stiau. Unii s-au regasit insa si ei, ba chiar m-am trezit publicat pe forumuri. Am primit si comentarii, iar unele dintre ele chiar m-au ajutat. Am descoperit ca pot sa-mi ajut si eu noii cititori, nu numai sa pot primi ajutor.

Ce vrea blogul respectiv de la viata? Oho, dar asta chiar e o intrebare buna adresata de catre cei de la roblogfest. Initial, citind in graba, am crezut ca mi se cere sa raspund ce vreau eu de la viata. Ceea ce ar fi fost intr-adevar o intrebare dificila. De fapt, raspunsul e simplu: Nu stiu. Insa, intrebarea se referea la blog. Voi incerca, eu, unique2, sa ma transpun in rolul propriului blog.

Asadar, eu, blogul corporatistu, a carui viata mi-a fost data de unique2, unicul si totusi al doilea, iata ce vreau de la viata. Vreau ca lumea sa priveasca in curand toate aceste insemnari ca pe niste istorisiri din vremuri mult apuse. Vreau sa nu mai existe corporatisti-scorpii care sa-si verse necazurile personale pe colegii de la birou, nici sa-si demonstreze ambitiile personale in detrimentul tuturor. Nu mai vreau evaluari mincinoase si trase la indigo dupa niste stereotipuri. Si, mai mult decat orice, vreau sa recunoasca in sfarsit si ipocrita care intr-un fel este nas al acestui blog, prin filmul pe care mi l-a recomandat, ca minciunile ei repetate din ultimul timp nu pot convinge pe nimeni. Si ca adevarul poate fi si un lucru bun, daca mai pastreaza cumva in sufletul ei patat notiunea de adevar.

Sper ca am putut sa raspund cat de cat la intrebari. Si sa respect regulamentul concursului. Nu are importanta cine sunt sau de la ce corporatie provin. Intr-un fel, eu sunt... multi. La fel si corporatiile in Romania. Si, ca un corporatist atipic ce m-am dovedit, n-o sa repet aberatiile unui pensionist distrus de genul Guys, we’re the best, the best team, nobody can beats us! Ci o sa urez succes tuturor competitorilor din roblogfest. Fie ca cel mai bun sa castige!


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
  E-mail: corporatistu@gmail.com

  Cautare

  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Dracu

  CAPITAL

  Ziarul Financiar

  Prosport

  Blog Status

  Vizitatori:304.403
  Insemnari:223
  Comentarii:275
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare